Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Cinamoninis obuolių pyragas
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau. Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
180 gramų miltai
150 mililitrų pieno
110 gramų sviesto (+trupučio formai ištepti)
100 gramų cukraus
1 vienetas obuolių
1 vienetas kiaušinių
60 gramų rudojo cukraus
10 gramų kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
2.
Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.
3.
Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.
4.
Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
5.
Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Cinamoninis obuolių pyragas

Recepto autorius: Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.

  2. Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.

  3. Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.

  4. Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.

  5. Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų