Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininiai blyneliai su burnočiais
AUTORIUS:
Sandra
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1.5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės miltai
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
1.5 stiklinės kefyro (arba natūralus jogurtas)
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus (arba medus)
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinos žievelės
1 stiklinė burnočių (virtos kruopos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus: abejus miltus, kepimo miltelius, sodos miltelius, druską.
Kitame dubenėlyje sumaišykite kefyrą ar jogurtą, kiaušinius, cukrų (arba medų), aliejų ir citrinų žieveles.
Į birių produktų dubenį supilkite skystų produktų mišinį ir lengvai viską išmaišykite - tik tiek, kad susimaišytų ingredientai, nseijaudinkite, jei liks gumulėlių. Pabaigoje supilkite virtus burnočius (jei jie pernelyg sulipę, lengvai pakedenkite juos šakute), ir viską dar kartą lengvai sumaišykite.
Palikite pastovėti.
2.
Įkaitinkite keptuvę.
Galite truputį patepti aliejumi.
Kepkite norimo dydžio blynelius po minutę - dvi iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos, bet išliks minkšti ir purūs.
Pagardinkite medumi ar sirupu ir ragaukite. :)

Citrininiai blyneliai su burnočiais

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus: abejus miltus, kepimo miltelius, sodos miltelius, druską.
    Kitame dubenėlyje sumaišykite kefyrą ar jogurtą, kiaušinius, cukrų (arba medų), aliejų ir citrinų žieveles.
    Į birių produktų dubenį supilkite skystų produktų mišinį ir lengvai viską išmaišykite - tik tiek, kad susimaišytų ingredientai, nseijaudinkite, jei liks gumulėlių. Pabaigoje supilkite virtus burnočius (jei jie pernelyg sulipę, lengvai pakedenkite juos šakute), ir viską dar kartą lengvai sumaišykite.
    Palikite pastovėti.

  2. Įkaitinkite keptuvę.
    Galite truputį patepti aliejumi.
    Kepkite norimo dydžio blynelius po minutę - dvi iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos, bet išliks minkšti ir purūs.
    Pagardinkite medumi ar sirupu ir ragaukite. :)

Receptą atsiuntė Sandra

Komentarai


Daugiau receptų