Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininiai keksiukai
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
200 gramų sviesto
300 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
350 gramų miltai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įdėti kambario temperatūros sviestą ir išsukti iki purumo.Suberti 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukti.
2.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.Trynius sudėti į sviesto masę ir išsukti,kol cukrus bus ištirpęs. Įmaišyti grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis.
3.
Sumaišyti kepimo miltelius su miltais. Persijoti ir po šaukštą įplakti. Suberti likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišyti.
4.
Kitame dubenyje iki standumo išplakti baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.
5.
Dėti popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepti 175c/40 min.Stebėkite kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos,tuomet jie bus iškepe (aš dar tikrinu su mediniu iešmeliu).
6.
Kremui: Sviestą išsukti su cukraus pudra ir trimis šaukštais pieno, įlašinti porą lašų vanilės esencijos. Viską išplakti iki purumo ir uždėti ant keksiukų.
Skanaus :)

Citrininiai keksiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį įdėti kambario temperatūros sviestą ir išsukti iki purumo.Suberti 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukti.

  2. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.Trynius sudėti į sviesto masę ir išsukti,kol cukrus bus ištirpęs. Įmaišyti grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis.

  3. Sumaišyti kepimo miltelius su miltais. Persijoti ir po šaukštą įplakti. Suberti likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišyti.

  4. Kitame dubenyje iki standumo išplakti baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.

  5. Dėti popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepti 175c/40 min.Stebėkite kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos,tuomet jie bus iškepe (aš dar tikrinu su mediniu iešmeliu).

  6. Kremui: Sviestą išsukti su cukraus pudra ir trimis šaukštais pieno, įlašinti porą lašų vanilės esencijos. Viską išplakti iki purumo ir uždėti ant keksiukų.
    Skanaus :)

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai (4)


  • Silvija 2015-02-19 21:05

    Na, tikrai. Tai kiek reikia sviesto keksiukams, o kiek glajui. Parašė, kad skanūs keksiukai ir pamiršo puslapį.


  • neziniukas 2015-02-15 10:56

    O kiek tiksliai reikia sviesto i keksiukus ir kiek reikia sviesto i krema? Nes recepte parasyta 200g sviesto..


  • Kristina 2015-02-01 11:24

    Labai skanus tikrai kam patinka citrininiai kepiniai tai cia super :)isbandykit nepasigailesit :)


  • Karolina 2015-01-30 12:32

    Mmmmm :) Kaip turetu but skanu :)


Daugiau receptų