Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininis pyragas-keksas (Lemon Pound Cake)
AUTORIUS:
Dovilė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
230 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis druskos
60 gramų grietinės
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (nebūtina)
250 gramų cukraus
227 gramai sviesto (arba margarinas)
5 vienetai kiaušinių
Sirupui:
50 gramų cukraus
60 mililitrų citrinų sultys
Glajui:
65 gramai cukraus pudros
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jau senai ieškojau recepto, to Citrininio kekso, kurį rasdavau parduotuvėse. Tačiau neradau, ir nusprendžiau ieškoti anglų kalba. Radusi pabandžiau - ir buvo tikrai neveltui! Visiems labai patiko, tad dalinuosi :) Sėkmės gaminant!

Pyrago gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę 160C. Kepimo skardą apibarstykite miltais. Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Grietinę atskirame dubenėlyje sumaišykite su citrinų sultimis.
2.
Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) mikseriu išmaišykite su cukrumi (jei dedate citrinos žievelę, tai ją ištrinkite su cukrumi ir tik tada įmaišykite sviestą). Kai masė pasidarys puri, po truputį įpilkite jau atskirai suplaktus kiaušinius. Kai masė pasidarys vientisa, įdėkite po truputį miltus, kartu persijotus su kepimo milteliais ir druska, o po to grietinę su citrinų sultimis, tačiau užbaikite su miltais. Gerai išmaišykite, kol masė pasidarys vientisa.
3.
Sukrėskite tešlą į 23cm x 3cm kepimo skardą (aš naudojau apvalią, taigi naudokite kuri jums tinka labiausiai) ir kepkite 160 C. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ir kokią kepimo formą Jūs naudojat. Man pyragas kepė maždaug 30 min., nors jis gali kepti ir 1 h. Jis bus iškepęs, kai įbędus peilį ar dantų krapštuką, ištrauksite švarų, neaplipusį tešla. Kai iškeps, išjunkite ir praverkite orkaitę ir palikite vėsti 10 min. Tada ištraukite ir įdėkite į lėkštę.
4.
Sirupo gaminimas:
Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi ir kaitinkite ant mažos ugnies, intensyviai maišydami. Kai cukrus ištirps, palikite virti 2 minutėm ir nuimkite nuo ugnies. Kai truputį atauš, ištepkite visą pyragą sirupu. Jo gali būti daug, tačiau reikia visą sunaudoti. Ištepus sirupu pyrago viršų ir šonus, palikite jį galutinai ataušti.
5.
Glazūros gaminimas:
Cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis ir apliekite visą ataušusį pyragą. Palikite sustingti maždaug 15 min. Galite įdėti ir į šaldytuvą, jei nelabai turite kantrybės laukti :)

Skanaus!

Citrininis pyragas-keksas (Lemon Pound Cake)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Sirupui: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Jau senai ieškojau recepto, to Citrininio kekso, kurį rasdavau parduotuvėse. Tačiau neradau, ir nusprendžiau ieškoti anglų kalba. Radusi pabandžiau - ir buvo tikrai neveltui! Visiems labai patiko, tad dalinuosi :) Sėkmės gaminant!

    Pyrago gaminimas:
    Įkaitinkite orkaitę 160C. Kepimo skardą apibarstykite miltais. Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Grietinę atskirame dubenėlyje sumaišykite su citrinų sultimis.

  2. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) mikseriu išmaišykite su cukrumi (jei dedate citrinos žievelę, tai ją ištrinkite su cukrumi ir tik tada įmaišykite sviestą). Kai masė pasidarys puri, po truputį įpilkite jau atskirai suplaktus kiaušinius. Kai masė pasidarys vientisa, įdėkite po truputį miltus, kartu persijotus su kepimo milteliais ir druska, o po to grietinę su citrinų sultimis, tačiau užbaikite su miltais. Gerai išmaišykite, kol masė pasidarys vientisa.

  3. Sukrėskite tešlą į 23cm x 3cm kepimo skardą (aš naudojau apvalią, taigi naudokite kuri jums tinka labiausiai) ir kepkite 160 C. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ir kokią kepimo formą Jūs naudojat. Man pyragas kepė maždaug 30 min., nors jis gali kepti ir 1 h. Jis bus iškepęs, kai įbędus peilį ar dantų krapštuką, ištrauksite švarų, neaplipusį tešla. Kai iškeps, išjunkite ir praverkite orkaitę ir palikite vėsti 10 min. Tada ištraukite ir įdėkite į lėkštę.

  4. Sirupo gaminimas:
    Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi ir kaitinkite ant mažos ugnies, intensyviai maišydami. Kai cukrus ištirps, palikite virti 2 minutėm ir nuimkite nuo ugnies. Kai truputį atauš, ištepkite visą pyragą sirupu. Jo gali būti daug, tačiau reikia visą sunaudoti. Ištepus sirupu pyrago viršų ir šonus, palikite jį galutinai ataušti.

  5. Glazūros gaminimas:
    Cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis ir apliekite visą ataušusį pyragą. Palikite sustingti maždaug 15 min. Galite įdėti ir į šaldytuvą, jei nelabai turite kantrybės laukti :)

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai (4)


  • Jol 2016-01-18 15:48

    Nerealus! Vienas skaniausiu pyragu koki esu pagaminus ir ragavus, kaip pirktinis :D


  • Just In 2015-03-31 12:31

    Labai skanus, bet glajus per saldus


  • Povilas 2015-02-13 13:07

    kazkas gavosi :D


  • Di 2015-02-04 15:16

    Nuostabus pyragas! Labai purus, skanus ir paprastas :) Lekiu gaminti antra karta!


Daugiau receptų