Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininis pyragas su bruknėmis
AUTORIUS:
Alma K.
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės ( 30 % riebumo)
3 vienetai kiaušinių
350 mililitrų cukraus ( smulkus)
1 vienetas citrinų
300 mililitrų miltai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis bruknių
2 arbatiniai šaukšteliai uogienės (bruknių)
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temp. . Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su 200 ml cukraus iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę. Suberkite juos į kiaušinių mišinį. Įmaišykite grietinę ir lydytą sviestą. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite orkaitės centre apie 40 minučių.
2.
Išvirkite sirupą. Virkite citrinos sultis su 150 g cukraus ir dviem šaukštais vandens ant mažos ugnies iki sirupo kon¬sis¬tencijos. Iškeptame pyrage mediniu pagaliuku padarykite daug skylučių ir po truputį užpilkite karštu sirupu. Atvėsusį pyragą puoškite bruknėmis, bruknių sirupu ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragą supjaustykite riekelėmis arba trikampėliais.

Citrininis pyragas su bruknėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temp. . Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su 200 ml cukraus iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę. Suberkite juos į kiaušinių mišinį. Įmaišykite grietinę ir lydytą sviestą. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite orkaitės centre apie 40 minučių.

  2. Išvirkite sirupą. Virkite citrinos sultis su 150 g cukraus ir dviem šaukštais vandens ant mažos ugnies iki sirupo kon¬sis¬tencijos. Iškeptame pyrage mediniu pagaliuku padarykite daug skylučių ir po truputį užpilkite karštu sirupu. Atvėsusį pyragą puoškite bruknėmis, bruknių sirupu ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragą supjaustykite riekelėmis arba trikampėliais.

Receptą atsiuntė Alma K.

Komentarai (1)


  • Diana 2018-09-02 11:47

    Ačiū už receptą. Pasakiškai skanus pyragas.


Daugiau receptų