Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų
175 gramai kvietinių miltų
175 gramai cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
75 gramai sviesto
šiek tiek cukraus pudros
175 gramai sūris (rikota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
2.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
3.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
4.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
5.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Citrininis pyragas su rikotos sūriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.

  2. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.

  3. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.

  4. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.

  5. Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai


Daugiau receptų