Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrininis vyniotinukas su uogiene
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai miltai
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
200 gramų vyšnių uogienės
1 vienetas citrinų
1 valgomasis šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 12 minučių.
2.
Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą, maišant, galima dėti citrinos žievelių.
3.
Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu.
4.
Pilti ant jos tešlą, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 12 minučių.
5.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.
6.
Suraityti popieriaus pagalba ir palikti atvėsti dalinai.
7.
Mikseriu išplakti uogienę, sumaišytą su citrinos žievelėmis ir želatina, paruošta pagal instrukciją mažame kiekyje vandens. Aš dar įdėjau kelias spanguoles į uogienę.
8.
Uogienės masę tepti ant iškeptos tešlos.
9.
Apatinio popieriaus pagalba, skubiai suvynioti kepinį, padėti šaltai.
10.
Aš dar viršų užtepiau citrinos sulčių bei cukraus pudros glaistu, aptarkavau džiovintais greipfrutais.

Citrininis vyniotinukas su uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Pertepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 12 minučių.

  2. Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą, maišant, galima dėti citrinos žievelių.

  3. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu.

  4. Pilti ant jos tešlą, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 12 minučių.

  5. Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.

  6. Suraityti popieriaus pagalba ir palikti atvėsti dalinai.

  7. Mikseriu išplakti uogienę, sumaišytą su citrinos žievelėmis ir želatina, paruošta pagal instrukciją mažame kiekyje vandens. Aš dar įdėjau kelias spanguoles į uogienę.

  8. Uogienės masę tepti ant iškeptos tešlos.

  9. Apatinio popieriaus pagalba, skubiai suvynioti kepinį, padėti šaltai.

  10. Aš dar viršų užtepiau citrinos sulčių bei cukraus pudros glaistu, aptarkavau džiovintais greipfrutais.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (1)


  • gytis 2016-04-15 16:06

    koksai skanus


Daugiau receptų