Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Citrinų pyragas
AUTORIUS:
Lukas
INGREDIENTAI:
60 gramų cukraus
70 gramų margarino (atšaldyto, į gabaliukus sukapoto kepimui skirtas Rama)
150 gramų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reiks:
4 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
420 g cukraus
55 g sijotų miltų
2 valg. š. sutarkuotos citrinų žievelės (maždaug 1-2 citrinos)
250 ml citrinų sulčių (maždaug 4 citrinos)
sauja aviečių
cukraus pudros pabarstymui prieš patiekimą


Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Visos tešlos sudėtinės dalys sudedamos į virtuvinį kombainą ir greitai suminkomas „kamuolys“. Keturkampė, maždaug 20x30 cm arba apvali 22 cm skersmens kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Tešla pirštais prispaudžiama prie formos ir kepama maždaug 25 minutes, kol pagrindas tampa aukso spalvos. Išimama iš orkaitės. Temperatūra sumažinama iki 160 laipsnių. Kiaušiniai ir tryniai suplakami, sudedami cukrus, miltai, citrinos žievelė ir supilamos sultys. Viskas išmaišoma ir pilama ant iškepto tešlos pagrindo. Kepama dar maždaug 30 minučių. Atšaldoma šaldytuve ir supjaustoma kvadratėliais. Apibarstoma cukraus pudra.

Citrinų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui reiks:
4 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
420 g cukraus
55 g sijotų miltų
2 valg. š. sutarkuotos citrinų žievelės (maždaug 1-2 citrinos)
250 ml citrinų sulčių (maždaug 4 citrinos)
sauja aviečių
cukraus pudros pabarstymui prieš patiekimą


Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Visos tešlos sudėtinės dalys sudedamos į virtuvinį kombainą ir greitai suminkomas „kamuolys“. Keturkampė, maždaug 20x30 cm arba apvali 22 cm skersmens kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Tešla pirštais prispaudžiama prie formos ir kepama maždaug 25 minutes, kol pagrindas tampa aukso spalvos. Išimama iš orkaitės. Temperatūra sumažinama iki 160 laipsnių. Kiaušiniai ir tryniai suplakami, sudedami cukrus, miltai, citrinos žievelė ir supilamos sultys. Viskas išmaišoma ir pilama ant iškepto tešlos pagrindo. Kepama dar maždaug 30 minučių. Atšaldoma šaldytuve ir supjaustoma kvadratėliais. Apibarstoma cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Lukas

Komentarai


Daugiau receptų