Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Crème brûlée
AUTORIUS:
Aistė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
1 vienetas vanilės (ankštys)
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 mililitrų grietinėlės (36% riebumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos.
Išvirus atvėsiname.
Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę.
Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą.
Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi.
Skanaus.

Crème brûlée

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos.
Išvirus atvėsiname.
Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę.
Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą.
Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų