Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Creme brulee
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 mililitrų grietinėlės
8 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
400 gramų pieno
1 gabalas pupelių (Tonko)
30 gramų cukraus (rudas)
1 stiklinė vanilės (lazdelė, šviežia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.
2.
Pašildykite pieną su grietinėle ir tarkuotomis Tonko pupelėmis.
3.
Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi. Tada plakinį, po truputį, supilkite į verdantį pieno mišinį. Gautą mišinį išpilstykite į karščiui atsparias formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite. Jeigu kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepęs).
4.
Desertą, atvėsinkite ir padėkite 1 - 3 valandoms į šaldytuvą.
Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi (naudokite specialų degiklį).

Skanaus.

Creme brulee

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.

  2. Pašildykite pieną su grietinėle ir tarkuotomis Tonko pupelėmis.

  3. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi. Tada plakinį, po truputį, supilkite į verdantį pieno mišinį. Gautą mišinį išpilstykite į karščiui atsparias formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite. Jeigu kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepęs).

  4. Desertą, atvėsinkite ir padėkite 1 - 3 valandoms į šaldytuvą.
    Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi (naudokite specialų degiklį).

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų