Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Cukininiai blyneliai
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas cukinijos (vid. dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę – reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišome.
Maišant po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašiau kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų – priklauso nuo to kokia sultinga cukinija ir kokio dydžio kiaušinis).
Kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškeptus blynelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Patiekiame su grietine ar jogurtu.
Skanaus!

Cukininiai blyneliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę – reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišome.
Maišant po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašiau kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų – priklauso nuo to kokia sultinga cukinija ir kokio dydžio kiaušinis).
Kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškeptus blynelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Patiekiame su grietine ar jogurtu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai (5)


  • Ben 2014-08-20 16:31

    Dar įdėjau gabalėlį smulkiai supjaustytos daktariškos dešros (pakliuvo po ranka :) ) Liuks blynai


  • Pfff 2013-10-27 17:13

    Tai skaniausi blynai, kuriuos teko gaminti pačiam ir vieni skaniausių apskritai. Nors ir nesu cukinijų mėgėjas. Beje, česnako dėjau šiek tiek daugiau ;)


  • Sandra 2013-07-21 16:32

    nu kam kam, gero skonio duoda česnakas


  • Laura 2011-09-27 16:59

    Aš cukiniją tarkavau (nes neturėjau pjaustyklės pjaustyti šiaudeliais, o rankomis pjaustyti patingėjau :geda: ) ir įdėjau tarkuoto fermentinio sūrio. :super: Tikrai labai patiko :-)


  • gabia 2011-08-20 11:24

    o kam reikia to česnako?! :bloga:


Daugiau receptų