Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Daržovių keri
AUTORIUS:
Ona
INGREDIENTAI:
250 gramų bulvių
1 vienetas česnakų (skiltelė)
1 valgomasis šaukštas imbierų (geltonasis, milteliai)
250 gramų pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
250 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnas bei česnakas smulkiai supjaustomi, truputį apkepinami aliejuje, suberiami imbiero milteliai ir viskas dar 3-4 min. patroškinama ant mažos ugnies.
Po to sukrečiami pjaustyti pomidorai, sudedamos nuvalytos bei supjaustytos šparaginės pupelės (galima įpilti truputį vandens). Padažas turi būti tirštokas.
Kai pupelės suminkštėja, sukrečiamos nuskustos bei labai smulkiai supjaustytos bulvės.
Visi produktai patroškinami aliejuje.
Baigiant troškinti, pasūdoma ir įpilama citrinos sulčių.
Skanaus.

Daržovių keri

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Svogūnas bei česnakas smulkiai supjaustomi, truputį apkepinami aliejuje, suberiami imbiero milteliai ir viskas dar 3-4 min. patroškinama ant mažos ugnies.
Po to sukrečiami pjaustyti pomidorai, sudedamos nuvalytos bei supjaustytos šparaginės pupelės (galima įpilti truputį vandens). Padažas turi būti tirštokas.
Kai pupelės suminkštėja, sukrečiamos nuskustos bei labai smulkiai supjaustytos bulvės.
Visi produktai patroškinami aliejuje.
Baigiant troškinti, pasūdoma ir įpilama citrinos sulčių.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ona

Komentarai (11)


  • Virginija 2014-01-18 00:06

    Na nustebau kai vienam komentare perskaiciau kad indai svoguno nenaudoje.Koks apsuras.Pas juos viena is pagrindiniu darzoviu yra svogynas,o svogunas naudojemas pagrinde violetinis.Ir nepezekit nesamoniu tie kurie nezinot ka rasot,ir beto turmericas ta vadinamoji ciberzole pas juos ieina vos i nevisus patiekalus.


  • Jonas 2012-08-03 20:42

    jezau jezau kokie mes apsisviete:D jai taip puoli irodineti teisybe tai pats buk isitikines ar esi teisus,tie geltoni milteliai joks ne imbieras,tai rituose auginama ciberzole,jos saknis panasi i imbiera bet cia visai kas kita,dar spicies yra prieskoniai,apskritai visi:D ir dar garam masala is urdu ir panjabi kalbos isvertus yra prieskoniu misinys,kiek pamenu ten kmynai vidui,lauro labai,gvazdikeliai,cinamonas dar ten visokiu pievu prideta,senai rankose be laikiau ir nepamenu,tai va tautieciai,pries ka nors mokydami apsisvieskit patys


  • Asta 2010-08-01 17:45

    :super: na pabandziau man tai super :-)


  • Kristina Statkuviene 2010-06-22 14:16

    Lengvas, sotus ir geras receptukas ;-) :bravo: Ypatingai jaunimui-studentams.. :-D


  • Kas tikrai zhino... 2010-06-02 22:37

    Ash gyvenus ilgai ten, kur shita maista gamina ir pati ilgai labai gaminu jau, tai gi galiu pasakyt, kad kas nezhinot, geriau negaminkit... o jeigu norit pabandyt kazhka panashaus i indishkus patiekalus pagamint, tai bandykit, bet nevadinkit ju kaip papuola, nes pagal tokius receptus gaminant, jie net nepanashus i tikrus indishkus, bangladietishkus ar kokius kitkius azijietishkus patiekalus... kazhkas rashe, kad svogunu nenaudoja, svogunai yra beveik kiekvienam patiekale, kaip ir imbieras su chesnaku, ypatingai mesos patiekaluose, kad panaikintu bloga kvapa... o turmaric, geltoni milteliai vadinami, yra pagaminti ish imbiero, kas nezhinojo...taip, jie yra dedami ir del spalvos ir del skonio, naudojami, kaip vaistai...dauguma visu tu prieskoniu, kitaip dar vadinamu spicies arba garam masala yra labai sveika ir skrandzhiui ir taip dar daug kam.. :-) :super:


  • Rasa 2010-04-20 10:12

    Siaip jau indai virtuveje nenaudoja svoguno, nes laiko ji vaistu.


  • ... 2010-04-12 11:03

    Dedule,gal jau kaip nors atsirinksim,kas ir kaip,jei neturi ka pasakyti,tai geriau patylek... :-p


  • Agnyte 2010-04-11 22:25

    Dedulei: santrumpa "isvis" rasoma kartu :) laikas ismokti :)


  • Kristina 2009-01-20 10:13

    Tai kari ir geltonasis imbieras ne tas pats juk! Idomu, kas gautus, jei juos naudotume vienas vietoj kito. Pabandykit vietoj turmeric arba dar vadinamos kurkumos milteliu naudoti kari, kad gautumet geltona ryziu spalva. Gausit snipsta.


  • Tevas 2009-01-20 09:23

    Nera tokio pavadinimo kaip rasoma "keri", rasykit "kari" ir vietoj geltono imbiero, Lietuvoje nematytas, naudojama kari pasta ar milteliai.


Daugiau receptų