Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Daržovių troškinukas
AUTORIUS:
Lijana D.
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja krapų
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
0.5 vieneto cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukiniją, jeigu sena, nulupkite, išskobkite minkštimą su sėklomis ir supjaustykite kubeliais. Jeigu cukinij jauna, jos lupti nereikia. Nuskustą morką smulkinkite taip pat kubeliais. Papriką nuplaukite, išvalykite sėklytes ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūną su česnako skiltelėmis susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite morkas su svogūnais bei česnakais ir pakepinkite 5 minutes. Tuomet sudėkite cukiniją su paprika ir uždengtu dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Kartais lengvai pamaišykite viską. Pabaigoje į troškinuką sumeskite susmulkintus šviežius krapus, pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Labai tinka pagardinti aštraus kvapo raudonais (pipirų, paprikų) prieskoniais, bazilikais, raudonėliais. Patiekite su mėsos patiekalais, žuvimi, arba tiesiog virtais ryžiais ar bulvėmis.

Daržovių troškinukas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Cukiniją, jeigu sena, nulupkite, išskobkite minkštimą su sėklomis ir supjaustykite kubeliais. Jeigu cukinij jauna, jos lupti nereikia. Nuskustą morką smulkinkite taip pat kubeliais. Papriką nuplaukite, išvalykite sėklytes ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūną su česnako skiltelėmis susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite morkas su svogūnais bei česnakais ir pakepinkite 5 minutes. Tuomet sudėkite cukiniją su paprika ir uždengtu dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Kartais lengvai pamaišykite viską. Pabaigoje į troškinuką sumeskite susmulkintus šviežius krapus, pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Labai tinka pagardinti aštraus kvapo raudonais (pipirų, paprikų) prieskoniais, bazilikais, raudonėliais. Patiekite su mėsos patiekalais, žuvimi, arba tiesiog virtais ryžiais ar bulvėmis.

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (23)


  • Dana 2018-07-22 07:34

    Tikrai neskanu .Nepatiko daugiau negaminsiu ir kitiems nesiulau produktu gadinimas


  • loreta 2016-05-02 22:01

    troskinys sveikuoliskas, bet skonio tai tikrai truksta. Nepatiko


  • regina 2015-07-26 02:22

    i troskini labai tinka sauja ryziu,sugeria dregmes pertekliu ir suvienija ,kaip sakydavo mano mociute


  • verto 2013-07-10 21:32

    :-D Rytoj bandysiu gaminti, tik padarysiu paprasčiau- troškinsiu greitpuodyje, sudėjus visus ingredientus.


  • daiva 2013-04-08 16:50

    :super2: :taip:


  • daiva 2013-04-08 16:49

    :super2: :taip:


  • opa 2012-10-15 15:14

    dar labai tiktų į šį troškinį įdėti kubeliais pjaustyto moliūgo, ypač jei turite jaunus, plonomis ir skirtingų spalvų odelėmis (žalia, oranžine, pilka ir t.t.) kurių lupti nereikia :)

    šalto spaudimo alyvuogių aliejaus negalima kepti. Kepkite paprastu rafinuotu aliejumi (pilti ne daug, nes nuo daržovių atsiranda savos sultys) :-) , pabaigę troškinti, jei norite įlašinkite alyvuogių aliejaus


  • 2011-08-07 12:41

    Puikiai, aš dar pridejau mesytes su kečiupu. dar skaniau. :)


  • Marius 2011-03-10 10:47

    :super: manau bus skanu.... reiks butinai pabandyt....... :ok:


  • AGNE 2011-01-11 21:41

    Svogūną su česnako skiltelėmis susmulkinkite.
    Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite morkas su svogūnais Receptai ir patiekalai česnakais ir pakepinkite 5 minutes. :-D :-D :-D
    kita karta perskaityk kelis kartus , o po to stenkis pasitycioti.....


Daugiau receptų