Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Daržovių troškinys su vištiena
AUTORIUS:
Regina Račkauskienė
Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų bulvių
500 gramų morkų
500 gramų vištiena (įvairi mėsa)
200 gramų cukinijos
1 vienetas obuolių (geriausia antaninis)
1 vienetas porų
2 česnakų
2 vienetai sultinio (vištienos kubeliai)
1 arbatinis šaukštelis kmynų
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Šiam troškiniui tiks turima paukštiena: vištiena, kalakutiena, žąsiena, antiena. Būtų geriausia - be kaulo. Bet dabar sunkmetis, tad ir aš naudojau vištelę su kauliukais.

Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinti Provanso prieskoniais ir palikti kad "susigyventų". Bulves ir morkas nulupti, susmulkinti kubeliais. Ant jų užpilti 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, trupučiuką druskos. Išmaišyti ir supilt į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą. Pabarstyti griežinėliais pjaustytais porais. Tuomet ant masės viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
2.
Nulupti ir griežinėliais susmulkinti obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašauti indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėlioti ant grotelių ir kepti virš troškinio apie 15 min.
3.
Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinti su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišyti su vištienos sultiniu, kuris ištirpintas 200 g vandens. Padažą supilti ant troškinio ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai skrunda, pašlakstyti paties troškinio padažu.
Skanaus!

Daržovių troškinys su vištiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Šiam troškiniui tiks turima paukštiena: vištiena, kalakutiena, žąsiena, antiena. Būtų geriausia - be kaulo. Bet dabar sunkmetis, tad ir aš naudojau vištelę su kauliukais.

    Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinti Provanso prieskoniais ir palikti kad "susigyventų". Bulves ir morkas nulupti, susmulkinti kubeliais. Ant jų užpilti 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, trupučiuką druskos. Išmaišyti ir supilt į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą. Pabarstyti griežinėliais pjaustytais porais. Tuomet ant masės viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.

  2. Nulupti ir griežinėliais susmulkinti obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašauti indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėlioti ant grotelių ir kepti virš troškinio apie 15 min.

  3. Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinti su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišyti su vištienos sultiniu, kuris ištirpintas 200 g vandens. Padažą supilti ant troškinio ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai skrunda, pašlakstyti paties troškinio padažu.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Komentarai (2)


  • Rasa 2018-11-06 18:05

    O kur poras pasilieka?


  • Vaikas 2010-09-16 15:23

    Įdomus receptas :)


Daugiau receptų