Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Datulių ir anakardžių riešutų pyragas
AUTORIUS:
Alma
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
225 gramai datulių
1 vienetas apelsinų
115 gramų anakardžio riešutų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
85 gramai sviesto
500 gramų tešlos (bemielė šaldyta (3 lakštai))
100 gramų glajaus ( pieniško šokolado skonio (Dr.Oetker))
30 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Tuo metu keptuvėje apelsino sultyse 5 minutes patroškinti smulkintas datules (kol susigers skystis). Suberti sutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus riešutus ir cinamoną. Išmaišyti.
2.
Stačiakampio formos kepimo indo dugną ištepti sviestu. Įkloti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą (jeigu pakuotėje yra 6 lakštai, kloti du šalia vienas kito). Ant viršaus sudėti pusę datulių ir riešutų mišinio. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą. Sudėti likusį datulių ir riešutų mišinį. Uždengti paskutiniu trečiu tešlos lakštu. Kraštus truputį apspausti. Kepti apie 30 min., kol gražiai pagels. Po to sumažinti temperatūrą iki 150o C ir kepti dar 30-40 min.
3.
Pyragą palikti atvėsti 20 min. Pieniško šokolado skonio glajaus maišelį 5-10 min, palaikyti karštame vandenyje. Prakirpti maišelio kamputį ir glajumi papuošti pyrago viršų. Apibarstyti skaldytais riešutais ir cukraus pudra. Prieš supjaustant, pyragą palaikyti šaltai vieną valandą. Pjaustyti geriausiai peiliu su dantyta geležte.

Datulių ir anakardžių riešutų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Tuo metu keptuvėje apelsino sultyse 5 minutes patroškinti smulkintas datules (kol susigers skystis). Suberti sutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus riešutus ir cinamoną. Išmaišyti.

  2. Stačiakampio formos kepimo indo dugną ištepti sviestu. Įkloti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą (jeigu pakuotėje yra 6 lakštai, kloti du šalia vienas kito). Ant viršaus sudėti pusę datulių ir riešutų mišinio. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą. Sudėti likusį datulių ir riešutų mišinį. Uždengti paskutiniu trečiu tešlos lakštu. Kraštus truputį apspausti. Kepti apie 30 min., kol gražiai pagels. Po to sumažinti temperatūrą iki 150o C ir kepti dar 30-40 min.

  3. Pyragą palikti atvėsti 20 min. Pieniško šokolado skonio glajaus maišelį 5-10 min, palaikyti karštame vandenyje. Prakirpti maišelio kamputį ir glajumi papuošti pyrago viršų. Apibarstyti skaldytais riešutais ir cukraus pudra. Prieš supjaustant, pyragą palaikyti šaltai vieną valandą. Pjaustyti geriausiai peiliu su dantyta geležte.

Receptą atsiuntė Alma

Komentarai


Daugiau receptų