Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Datulių pyragas
AUTORIUS:
Alina
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
250 gramų datulių
60 gramų kakavos
1.5 valgomojo šaukšto kavos (tirpi)
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Datules susmulkiname.
Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų.
Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.

Į tešlą įmaišome datulių mišinį.
Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.

Skanaus!

Datulių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Datules susmulkiname.
Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų.
Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.

Į tešlą įmaišome datulių mišinį.
Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Alina

Komentarai (1)


  • ausra simkute gudanaviciene 2016-04-25 09:26

    Skanu


Daugiau receptų