Datules susmulkiname.
Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų.
Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.
Į tešlą įmaišome datulių mišinį.
Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.
Skanaus!

Datulių pyragas
INGREDIENTAI:
200 gramų | cukraus |
250 gramų | datulių |
60 gramų | kakavos |
1.5 valgomojo šaukšto | kavos (tirpi) |
2 vienetai | kiaušinių |
250 gramų | kvietinių miltų |
250 mililitrų | vandens |
1 arbatinis šaukštelis | sodos |
šiek tiek | druskos |
150 gramų | sviesto |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo miltelių |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinio cukraus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Datulių pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 200 gramų
- Datulės, 250 gramų
- Kakava, 60 gramų
- Kava, tirpi, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Vanduo, 250 mililitrų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Sviestas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Datules susmulkiname.
Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų.
Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.
Į tešlą įmaišome datulių mišinį.
Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.
Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
Skanu