Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Desertas „Pana Cotta“
AUTORIUS:
Virginija
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aviečių
100 gramų cukraus
225 mililitrai vandens
200 mililitrų grietinėlės (20% riebumo)
200 gramų braškių (trintos su cukrumi)
20 gramų želatinos (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatina užpilama 150 ml šalto vandens ir paliekama išbrinkti.
Grietinėlė, 75 ml vandens bei cukrus supilama į puodą ir maišant verdama virš mažos ugnies apie 15 min., kol gaunasi vientisa masė.
Tuomet sudedama išbrinkusi želatina, išmaišoma ir gauta masė supilstoma į formeles.
Padedama nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai masė sustingsta, išimama iš formelių, ant viršaus sudedamos trintos braškės ir papuošiame avietėmis.

Desertas „Pana Cotta“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Želatina užpilama 150 ml šalto vandens ir paliekama išbrinkti.
Grietinėlė, 75 ml vandens bei cukrus supilama į puodą ir maišant verdama virš mažos ugnies apie 15 min., kol gaunasi vientisa masė.
Tuomet sudedama išbrinkusi želatina, išmaišoma ir gauta masė supilstoma į formeles.
Padedama nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai masė sustingsta, išimama iš formelių, ant viršaus sudedamos trintos braškės ir papuošiame avietėmis.

Receptą atsiuntė Virginija

Komentarai (1)


  • Ieva R. 2012-07-28 00:56

    Labai prastas Panna Cotta receptas ir dar pavadinimas parašytas su klaidomis. Panna Cotta - tai itališkas grietinėlės, pieno ir saldžių uogų desertas, o ne grietinėlės ir vandens mišinys. Pati šį savaitgalį gaminau, tai šeimyna pirštus apsilaižė ir vis prašė pakartot. Tačiau čia pasigaminsit ne ką kitą, o pienišką želė. Skanaus.


Daugiau receptų