Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Desertinis manų apkepas
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
750 mililitrų pieno
150 gramų manų kruopų
1 vienetas kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 valgomieji šaukštai cukraus
80 gramų sviesto
4 vienetai obuolių (dideli)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Pieną užvirinkite, suberkite manų kruopas ir virkite 5 min. Kiaušinį ištrinkite su druska, puse cukraus, 50 g sviesto ir sumaišykite su manų koše. Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant tešlos paskleiskite stambiai sutarkuotus nuluptus obuolius, apibarstykite cinamonu, likusiu cukrumi. Ant obuolių sudėkite antrąjį košės sluoksnį bei likusius sviesto gabaliukus. Kepkite iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Valgykite su saldžiarūgšte uogiene.

Desertinis manų apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pieną užvirinkite, suberkite manų kruopas ir virkite 5 min. Kiaušinį ištrinkite su druska, puse cukraus, 50 g sviesto ir sumaišykite su manų koše. Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant tešlos paskleiskite stambiai sutarkuotus nuluptus obuolius, apibarstykite cinamonu, likusiu cukrumi. Ant obuolių sudėkite antrąjį košės sluoksnį bei likusius sviesto gabaliukus. Kepkite iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Valgykite su saldžiarūgšte uogiene.

Receptą atsiuntė Janina

Komentarai


Daugiau receptų