Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Desertinis trupiniuotis
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
500 gramų miltai
500 gramų spanguolių uogienės
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
100 gramų juodojo šokolado
1 vienetas kiaušinių
1 saujelė džiovintų bananų
1 saujelė kokosų drožlių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruošti trapią tešlą: šaltą sveistą sutarkuoti į dubenį, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, druską ir viską minkyti. Įmušti kiaušinį, vėl minkyti.
2.
Tešlą padalinti į du gabaliukus, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą bent 1 valandai.
3.
Kai tešla atšals, imti apvalią kepimo formą, ją iškloti kepimo popieriumi ir sutarkuoti dalį tešlos.
4.
Tuomet iš tešlos suformuoti aukštesnį kraštelį ir lygiai paskleisti uogienę. Užtarkuoti likusią tešlą.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių, kol viršus ir apačia įgaus rusvą atspalvį.
6.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti, tuomet išimti iš formos ir aplieti tipintu šokoladu.
7.
Viršų papuošti džiovintais bananais ir kokosų drožlėmis.
8.
Puikus pyragas mamai, motinos dienos proga, prie rytinio kavos/arbatos puodelio. Skanaus!

Desertinis trupiniuotis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 14
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Paruošti trapią tešlą: šaltą sveistą sutarkuoti į dubenį, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, druską ir viską minkyti. Įmušti kiaušinį, vėl minkyti.

  2. Tešlą padalinti į du gabaliukus, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą bent 1 valandai.

  3. Kai tešla atšals, imti apvalią kepimo formą, ją iškloti kepimo popieriumi ir sutarkuoti dalį tešlos.

  4. Tuomet iš tešlos suformuoti aukštesnį kraštelį ir lygiai paskleisti uogienę. Užtarkuoti likusią tešlą.

  5. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių, kol viršus ir apačia įgaus rusvą atspalvį.

  6. Iškepusį pyragą palikti atvėsti, tuomet išimti iš formos ir aplieti tipintu šokoladu.

  7. Viršų papuošti džiovintais bananais ir kokosų drožlėmis.

  8. Puikus pyragas mamai, motinos dienos proga, prie rytinio kavos/arbatos puodelio. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai


Daugiau receptų