Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Desertinis varškės apkepas „Svajonė“
AUTORIUS:
Žiežula
INGREDIENTAI:
60 gramų abrikosų (džiovinti)
3 valgomieji šaukštai cukraus
0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių
0.5 stiklinės pieno
6 valgomieji šaukštai manų kruopų
0.5 kilogramo varškės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 stiklinės razinų
0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
Skanaus!

Desertinis varškės apkepas „Svajonė“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Žiežula

Komentarai (8)


  • Sucka 2010-10-24 10:43

    Jo, tai gali buti puikus pusryciai, o ne tik desertas :super: labai skanu


  • V... 2010-10-08 17:59

    na kepiau šį apkepą,tikrai liuks skonis,patiko visai šeimynai,ir ne tik kaip desertas :-p ,varškė šiaip sotus produktas :super: %-)


  • Kornelija 2009-10-05 19:27

    Mano darbu mokytojos vardas yra Svajone tai ir uzrasysiu si recepta :parselis:


  • jonukas 2009-08-21 14:02

    atrodo sunkei gaminamas bet pabandysiu :-D ;-)


  • Ziezula 2009-04-28 20:37

    Ajajaiiii!! :-o pamiršau į ingredientų sąrašą įtraukti grietinę... Jos reikia apie 3 gerus šaukštus.


  • sandra 2009-04-28 18:14

    tai man jis pats tas, nes megstu kai puru ;-)


  • Ziezula 2009-04-28 14:36

    Aciu! :jee: gardumo tai turi jis, bet man dar patinka, kad jis toks kaip ir purus gaunasi, nes nuo grietines kepant trupuciuka iskyla :taip:


  • sandra 2009-04-28 14:11

    grazus apkepelis, jauciu ir gardus dar :super: 10 balu


Daugiau receptų