Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dešrelių ir bulvių vėrinukai
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
7 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
3 vienetai svogūnų
4 vienetai dešrelių (trumpos, storos)
100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta, liesa)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Nupilkite vandenį, bulves praaušinkite ir dar šiltas nulupkite. Tada jas atvėsinkite.

Dešreles ir bulves supjaustykite centimetro storio gabaliukais, pakaitomis sumaukite juos ant iešmelių. Pabarstykite druska, pipirais. Tarp bulvių ir dešrelių verkite šoninės gabalėlių.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame vėrinukus iki rusvai auksinės spalvos. Išimkite iešmelies iš keptuvės ir padėkite šiltoje vietoje.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais, apkepkite aliejuje, kuriame kepė vėrinukai. Apiberkite keptais svogūnais paruoštą patiekalą. Viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaus! ;)

Dešrelių ir bulvių vėrinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Nupilkite vandenį, bulves praaušinkite ir dar šiltas nulupkite. Tada jas atvėsinkite.

Dešreles ir bulves supjaustykite centimetro storio gabaliukais, pakaitomis sumaukite juos ant iešmelių. Pabarstykite druska, pipirais. Tarp bulvių ir dešrelių verkite šoninės gabalėlių.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame vėrinukus iki rusvai auksinės spalvos. Išimkite iešmelies iš keptuvės ir padėkite šiltoje vietoje.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais, apkepkite aliejuje, kuriame kepė vėrinukai. Apiberkite keptais svogūnais paruoštą patiekalą. Viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaus! ;)

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (7)


  • saulute.myli 2012-03-15 09:57

    Labai skanu ir paprasta :super: Aš dar į tarpus įvėriau įv.spalvų paprikos. :super: :super2: :super2:


  • Audrone 2011-07-08 17:05

    :bravo: :soku2: :taip:


  • kim 2010-09-10 13:20

    Galima padaryti, kad būtų mažiau riebu - rinktis liesenę šoninę ir keptuvėj pilti labai mažai aliejaus. receptukas - puikus, galima improvizuoti :)


  • Justyte299 2010-07-17 17:42

    :-)


  • Justyte299 2010-07-17 17:41

    :super: :super: :super: :super: :super: :-)


  • Jurga 2010-06-18 23:09

    o as manau, kad labai riebu :-p


  • liu 2010-06-14 20:39

    manau,kad skanu,o ir nesudetinga... :taip:


Daugiau receptų