Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dieviški eklerai su „Rududu“ ir avietėmis
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
100 gramų aviečių
100 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
100 gramų sviesto
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.
Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus.
Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
Tada atvėsiname ir įmušame po vieną kiaušinį.
Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius.
Kepame gana aukštoje (200-250 laipsnių) temperatūroje apie 15- 20 min.
Iškepusius atvėsiname.
Kai iškepa, į eklerus konditeriniu švirkštu įspaudžiame „Rududu“ kremo ir įdedame avietes.
Skanaus!

Dieviški eklerai su „Rududu“ ir avietėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.
Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus.
Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
Tada atvėsiname ir įmušame po vieną kiaušinį.
Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius.
Kepame gana aukštoje (200-250 laipsnių) temperatūroje apie 15- 20 min.
Iškepusius atvėsiname.
Kai iškepa, į eklerus konditeriniu švirkštu įspaudžiame „Rududu“ kremo ir įdedame avietes.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (48)


  • Rima 2012-04-21 16:04

    as isikianua iki 250, o poto sumazinau iki 220, gal temperatura per didele? beje man dar prilipo prie sviestinio popieriaus, o kaip bandziau atplesti, visas dugnas liko ant popieriaus, gavosi tokie krepseliai..is pradziu galvojau, gal nedakepiau, veliau dakepiau ir vistiek tas pats.... bet pasakykit, kodel man jie nesigauna tokios grazios isvaizdos, tokio lakinio tipo pavirsiaus???


  • Medute 2012-04-20 21:50

    Neiskilimo priezastimi taip pat gali buti ir per didelis sviesto kiekis. O temperaturu as taip tiksliai netaikau. Ikaitinu iki 200, pakepu 5 min., tada nustatau 180 ir palieku taip kepti kol graziai paruduoja.


  • Rima 2012-04-20 21:39

    isbandziau ir as, tik man nekaip gavosi...labiau primine mazas bandeles, nei eklerus ir skoniu, o ypac isvaizda...visi tokie sutrukineja, visai neprimine tokiu, kur foto ideta...idomu ka dariau netaip, gal miltu, ar kokio sviesto per mazai?? nors atrodo dejau, tiek kiek parasyta....


  • Dalka 2012-04-12 11:58

    kiek girdejau, orkaite reikia butinai ikaitinti iki mazdaug 200°, paskui tik deti kepti. Ar jie nesukristu idejus i maziau ikaitinta ?? %-(


  • PATINKA 2012-01-26 22:31

    Sveiki isbandziau ir as si skanumyna, is ties super paprastas ir lengvai pagaminamas desertas. Tiks as i tesla vietoj cukraus pudros dejau sauksta cukraus, o idarui prie rududu pridejau kepintu ir pasmulkintu zemes riesutu ..tai skonis is ties labai geras o antra diena pyragaiciai man dar skanesni nes truputuka permirksta idaru. Avieciu neturejau ir nedejau, manau jos labai tiktu su plaktos grietineles idaru.. Zodziu sis receptukas tikrai irasytas i mano receptu knyga ir bus kepamas tikrai. Tik kepdama dejau per didelius saukstelius teslos tai jie labai issipute sulipo viens su kitu ir zodziu per dideli gavosi, bet skonis nuo ju nepasikeite tik ko gero gal nuo to sulipimo ar ko subliusko, bet tai mano pagrindine problema visuose skanestuose kuriuos reikia kepti, nzn ka ne taip darau ..Visiems tikrai siulau isbandyti si receptuka...SKANAUS!


  • Ieva 2011-12-31 17:00

    super gavosi... lengvas geras receptas :) esu isbandziusi kelis ekleru receptus, pasiliksiu sita kaip pagrin dini :)


  • mėgėja 2011-08-03 16:10

    aš vietoj vandens naudoju pieną. o įdarą įvairiai, kartais pertrintą varškės sūrelio masę dedu, o kartais pikantiškas salotas. labai patogu juos naudoti vietoj vieno kasnio sumuštinio
    :-)


  • medute 2011-07-01 18:17

    Norejau pasakyti paprasta :-). Tiesa, i grietinele dar iberiau vanilino ir ciut ciut citrinos rugsteles. Jei bandysi, parasyk ar patiko.


  • medute 2011-07-01 18:15

    ruta,
    34procentu riebumo grietinele issiplakiau su cukraus pudra. gavosi gana tirsta ir puri.kadangi sie skanestai pas mus sunaikinami per viena vakara, tai zelatinos nededu, bet manycau, jei darant ilgeniam laikui, tai gal reiketu jos siek tiek imaisyti. avietes uztupdziau ant skyluciu kurias padarau konditeriniu svirkstu purksdama girtinele.Gana prasta, greita ir skanu


  • ruta 2011-06-30 07:10

    Medute,koks ten grietineles kremas


Daugiau receptų