Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dilgėlių sriuba
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų sultinio (vištienos )
1 žiupsnelis sėklų (pankolio )
1 vienetas anyžių (žvaigždinis)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 arbatiniai šaukšteliai miltai
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis pipirai
1 pundelis krapų (švieži )
1 valgomasis šaukštas grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus.
2.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišant kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti.
3.
Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius susmulkinti norimo dydžio gabaliukais ir į sriubą įdėti baigiant virti. Galima pagardinti grietinėle, pabarstyti grūstais pipirais ir šviežiais krapais.

Dilgėlių sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus.

  2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišant kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti.

  3. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius susmulkinti norimo dydžio gabaliukais ir į sriubą įdėti baigiant virti. Galima pagardinti grietinėle, pabarstyti grūstais pipirais ir šviežiais krapais.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų