Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dovilės čeburėkai
AUTORIUS:
Dovilė
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3.5 stiklinės kvietinių miltų
2.5 stiklinės vandens (verdantis)
Įdarui:
350 gramų mesos (malta)
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 galva svogūnų
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vandenį supilti į miltus (verdantis vanduo reikalingas tam, kad tešla nebūtų skysta ir minkšta). Palaukti kol atvės, o tuo tarpu paruošti faršą įdarui.
2.
Faršo gaminimas: svogūnus smulkiai supjaustyti,sudėti, įdėti druskos, pipirų, grietinę ir viską išmaišyti. Aš naudojau vištienos faršą, bet gali būti ir kiauliena ar jautiena.
3.
Tada išminkyti tešlą ir lėkštės pagalba padaryti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėti faršo ir perlenkus, šakute užspausti kraštus.
4.
Tada čeburėkus kepti karštame aliejuje ant mažos liepsnos, kol gražiai apskrus.

Skanaus.

Dovilės čeburėkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vandenį supilti į miltus (verdantis vanduo reikalingas tam, kad tešla nebūtų skysta ir minkšta). Palaukti kol atvės, o tuo tarpu paruošti faršą įdarui.

  2. Faršo gaminimas: svogūnus smulkiai supjaustyti,sudėti, įdėti druskos, pipirų, grietinę ir viską išmaišyti. Aš naudojau vištienos faršą, bet gali būti ir kiauliena ar jautiena.

  3. Tada išminkyti tešlą ir lėkštės pagalba padaryti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėti faršo ir perlenkus, šakute užspausti kraštus.

  4. Tada čeburėkus kepti karštame aliejuje ant mažos liepsnos, kol gražiai apskrus.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai (14)


  • Dovile 2017-12-19 18:54

    Tešla super. Labai lengvai kočiojasi ir skani. Tik man aliejaus prisigėrė.


  • Ramunė 2017-10-27 00:35

    Darau ir labai gerai gaunasi, tešla minkšta ir šeimai tokie labai patinka.


  • Rima 2017-09-05 16:33

    Tešla nesigavo per skysta nors ir dejau viska taip kaip parasyta.


  • Kristina 2017-07-06 12:49

    Kiek laiko kepat mazdaug?


  • rima 2017-05-21 13:10

    Lekiu daryt


  • Boguslava 2017-03-18 22:41

    Bandysim daryt :-)


  • big zee 2017-03-12 16:27

    skanus tikrai


  • Davatka 2017-02-03 22:28

    Labai skanus, super :)


  • Ingrida 2017-01-15 11:03

    Sveiki. O į miltus druskos nereikia?


  • Kamile 2015-09-19 17:20

    Labai skanu


Daugiau receptų