Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dovilės obuolių pyragas
AUTORIUS:
Dovilė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
160 gramų cukraus (glaistui)
6 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių (baltymai, glaistui)
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
120 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tuo pačiu įmaišykite ir kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Gautą tešlą plonai paskirstykite skardoje, pabarstytoje miltais. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir pabarstę cinamonu sudėkite ant tešlos. Šaukite pyragą į 170-180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 min. Kol pyragas kepa, kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir gautą masę paskirstykite ant pyrago. Kepti dar 15 min. Patiekti su ledais ar vaniliniu padažu.

Dovilės obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tuo pačiu įmaišykite ir kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Gautą tešlą plonai paskirstykite skardoje, pabarstytoje miltais. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir pabarstę cinamonu sudėkite ant tešlos. Šaukite pyragą į 170-180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 min. Kol pyragas kepa, kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir gautą masę paskirstykite ant pyrago. Kepti dar 15 min. Patiekti su ledais ar vaniliniu padažu.

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai (14)


  • Vilma 2018-04-21 16:43

    Isbandem, tirpstantis burnoje


  • Vilma 2016-10-22 13:14

    nesudetingas, greitas pyragas ir laabai skanus! Kaip tik neprofesionaliai seimininkei, kaip as ;D
    Curkraus truputi pamazinau :)

    Prie puodelio arbatos ir penktadienio filmo jo greitai neliko :D

    Aciu uz pasidalinta recepta!


  • janka 2014-07-05 15:10

    reiks pabandyti--aciu


  • Rasa 2014-04-29 18:33

    Tikrai skanus, kepiau jau n kartu, tik ne visada iseina.. Ir as tiek daug cukraus nededu


  • Astra 2014-02-02 18:12

    Labai skanus pyragus...lengvai ir greitai..super :super:


  • margarita 2013-11-09 04:04

    Labai skanus pyragas super,kepiau kepsiu dar:))


  • kajus 2013-08-18 19:57

    Elvyra, svedas matyt isbadejas buvo, kas toki slamsta gali valgyti


  • Elvyra 2013-07-02 22:12

    Labai skanus pyragas. Vaisinau juo savo drauga sveda, tai negalejo atsivalgyti ir pagyrimu gavau visa kruva. Sakiau " cia lietuviskas receptas", tai prase dar kokiu lietuvisku skanumynu pagaminti. :super2:


  • erikas 2013-06-27 10:24

    grazaus torto ne labai saldaus ir skanaus

    :-) :-( ;-) :-p :bloga: :super: %-) :super:


  • Lina 2013-04-13 17:16

    nezinau kaip ten butu gavesi su sviestu, bet jo neturejau tai dejau margarina ir nieko baisaus neatsitiko :D o cukraus tai tikrai perdaug tiek kiek parasyta, nebent turi buti obuoliai labai rugstus :) o aplamai tai :super: kitoks obuoliu pyragas nei visi :mmm:


Daugiau receptų