Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona
AUTORIUS:
Valerija
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 stiklinės miltai
1 stiklinė vandens
0.25 stiklinės aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
8 gramai sausų mielių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
2.
Į vandens ir mielių mišinį pilti aliejų, berti cukrų ir druską, 1 stiklinę miltų, kruopščiai išmaišyti.
3.
Berti baziliką, dar 1 stiklinę miltų. Išmaišyti. Berti likusią stiklinę miltų, išminkyti tešlą. Jei tešla labai sausa, pilti dar šiek tiek vandens, jei per lipni - berti šiek tiek miltų.
4.
Išminkytą tešlą dėti į indą su trupučiu aliejaus ir jame tešlą apvolioti, kad visas paviršius būtų aliejuotas. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir 1 valandą palikti šiltai pastovėti.
5.
Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, per trumpąją kraštinę susukti į volelį ir dėti į aliejumi išteptą kepimo formą.
6.
Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltai pakilti apie 30 minučių.
7.
Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių.
8.
Kepti apie 30 minučių. Vėsinti išimtą iš formos, ant grotelių.

Duona

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir palikti 10 minučių šiltai pastovėti.

  2. Į vandens ir mielių mišinį pilti aliejų, berti cukrų ir druską, 1 stiklinę miltų, kruopščiai išmaišyti.

  3. Berti baziliką, dar 1 stiklinę miltų. Išmaišyti. Berti likusią stiklinę miltų, išminkyti tešlą. Jei tešla labai sausa, pilti dar šiek tiek vandens, jei per lipni - berti šiek tiek miltų.

  4. Išminkytą tešlą dėti į indą su trupučiu aliejaus ir jame tešlą apvolioti, kad visas paviršius būtų aliejuotas. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir 1 valandą palikti šiltai pastovėti.

  5. Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, per trumpąją kraštinę susukti į volelį ir dėti į aliejumi išteptą kepimo formą.

  6. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltai pakilti apie 30 minučių.

  7. Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių.

  8. Kepti apie 30 minučių. Vėsinti išimtą iš formos, ant grotelių.

Receptą atsiuntė Valerija

Komentarai


Daugiau receptų