Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona iš kvietinių miltų su avižiniais dribsniais
AUTORIUS:
Verutė
INGREDIENTAI:
5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės sirupo (cukraus)
500 mililitrų vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus (patepimui)
50 gramų mielių (šviežios)
110 gramų avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dribsnius užpilti karštu vandeniu (0,5 l).
Mieles ištirpinti 75 g šilto vandens.
Kai dribsnių košelė atvės, supilti mieles, sudėti druską, sirupą ir miltus. Išmaišyti. Turi gautis lipni tešla.
Tešlą uždengti ir palikti 2,5 val.
Pamaišyti tešlą medine lopetėle ir supilti į 2 kvadratines formas, pateptas aliejumi.
Tada uždengti ir dar palaikyti 1 val.
Kepti 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min.

Duona iš kvietinių miltų su avižiniais dribsniais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dribsnius užpilti karštu vandeniu (0,5 l).
Mieles ištirpinti 75 g šilto vandens.
Kai dribsnių košelė atvės, supilti mieles, sudėti druską, sirupą ir miltus. Išmaišyti. Turi gautis lipni tešla.
Tešlą uždengti ir palikti 2,5 val.
Pamaišyti tešlą medine lopetėle ir supilti į 2 kvadratines formas, pateptas aliejumi.
Tada uždengti ir dar palaikyti 1 val.
Kepti 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min.

Receptą atsiuntė Verutė

Komentarai (2)


  • Ramunė 2016-02-16 21:03

    O stiklinė 250g


  • audra 2011-05-02 19:25

    labai skani duonele-jau dabar ragauju ir dziaugiuosi :super:


Daugiau receptų