Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona „Khachapuri“
AUTORIUS:
Aida
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai petražolių (susmulkintų)
2 vienetai kiaušinių (suplakti)
3.5 stiklinės kvietinių miltų
0.75 stiklinės pieno
0.25 stiklinės vandens (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
0.5 stiklinės sviesto (ištirpintas)
0.25 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 vienetas mielių (sausos, pakelyje)
90 gramų sūris (įvairių rūšių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Ištirpinti mieles 1 šaukštelyje cukraus, 0,25 puodelio vandens ir palikti 5-10 minučių, kol suputos.
Suputojus spilti pieną, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, sviestą, druską, ir tiek miltų, kad tešla būtų minkšta.
Tešlą įdėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti ir palikti kilti.
Sutarkuotą sūrį ir kitus įdaro produktus sumaišyti ir įdėti į šaldytuvą.
Kepimo formą ištepti riebalais, iškloti tešla ir sudėti įdarą.
Suklijuoti bei susukti tešlos kraštus, uždengti ir palikti kol iškils dvigubai.
Aptepti su 1 šaukštu vandens išplaktu kiaušinio baltymu (arba naudoti margariną).
Kepti 40-50 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje arba tol, kol pasidarys aukso spalvos.
Išimti iš skardos ir pakepti keptuvėje apačią apie 5 min., kad apačia pasidarytų traški.
Skanaus.

Duona „Khachapuri“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ištirpinti mieles 1 šaukštelyje cukraus, 0,25 puodelio vandens ir palikti 5-10 minučių, kol suputos.
Suputojus spilti pieną, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, sviestą, druską, ir tiek miltų, kad tešla būtų minkšta.
Tešlą įdėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti ir palikti kilti.
Sutarkuotą sūrį ir kitus įdaro produktus sumaišyti ir įdėti į šaldytuvą.
Kepimo formą ištepti riebalais, iškloti tešla ir sudėti įdarą.
Suklijuoti bei susukti tešlos kraštus, uždengti ir palikti kol iškils dvigubai.
Aptepti su 1 šaukštu vandens išplaktu kiaušinio baltymu (arba naudoti margariną).
Kepti 40-50 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje arba tol, kol pasidarys aukso spalvos.
Išimti iš skardos ir pakepti keptuvėje apačią apie 5 min., kad apačia pasidarytų traški.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aida

Komentarai (11)


  • Godulka 2011-12-28 19:21

    Man šitas receptas visuomet primena vieną žmogaus organa:DDDD Bet dėdė gruzinas tai gan dažnai šį patiekala daro; )))


  • lina 2011-10-21 20:18

    kosmaras o ne receptas,jokio issamaus paaiskinimo..kada idara deti iskarto su tesla ar veliau teslai apkepus, kiek zinau surio ir kiausinio ilagai kepti nereikia. tokiu receptu geriau visai nedekit...


  • mažoji. 2011-06-29 17:14

    Aš turiu patėvį gruziną, kuris ne vieną kartą yra kepęs chachapuri ir tikrai labai skanu!!! :super2: :bravo:


  • Egle 2011-05-12 10:49

    Labai geras receptas, tik noreciau patikslinti teslos recepta. Tesla chacapuriui gaminama tik is mieliu, vandens, miltu ir druskos. Pati gyvenu Gruzijoje, gruzinu seimoje jau 5 metai ir tikrai moku gaminti.
    Chacapuri yra 3 rusiu:
    nuotraukoje - Adzaros chacapuri, kuris gaminamas laivelio formos ir ant iskepto chacapuri isleidziamas zalias kiausinis ir uzdedamas sviesto gabaliukas. Valgant su atlauztu teslos gabaleliu sitas kiausinis ir sviestas permaisomas su suriu.
    Megrelijos chacapuris gaminamas is tokiu pat ingredientu, tik formuojamas blynas su idaru viduje, o pavirsius aptepamas kiausiniu ir apibarstomas suriu.
    Imeretijos chacapuri toks pat kaip Megrelijos, tik pavirsius paliekamas sausas ir iskepus aptepamas sviestu.
    Idarui reikia specialaus surio, taciau panasus skonis isgaunamas sumaisius Mozzarella ir Feta surius lygiom dalim.
    Kepama idealiu atveju krosnyje, jei nera galimybes - orkaitej. Keptuveje galima kepti tik Imeretijos chacapuri ir tai nesigauna taip skaniai kaip orkaiteje.

    Su pagarba,

    Egle


  • daiva 2011-03-11 19:02

    labai skanu!!! :super:


  • ERIKA 2011-02-10 14:58

    O MESINIS KIAUSINIS TIKS? :-D :-D :-D


  • Anna 2011-02-03 20:18

    Rigimantai -restoranas visad lieka restoranu ,o kritikuoti kazka galetu tik zmogus pabuves Gruzijoje ir ragaves naminio gruzinisko maisto. Is ten kyla tradicijos ir tikras skonis,restoranai pagrazina viska pagal zmoniu pageidavimus..


  • Danis 2010-11-09 18:59

    Esu ragavęs Gruzijoj ir matęs kaip gamina. Nepamenu tešlos ingredientų bet visą laika kepė keptuvėje o ne orkaitėje ir jokio kiaušinio ant viršaus nedėjo. Patiekė su česnakini padažu.


  • ieva 2010-06-22 13:35

    esu ragavusi, labbai skanu :bravo:


  • rigimantas ne gurmanas 2010-04-01 16:35

    Labai geras receptas! Kas supranta! Pirma nueikit i gruzinisku patiekalu restorana ir pavalgykit tikru gruzinisku patiekalu, tada suprasit kaip skanuuuuu-niam niam!


Daugiau receptų