Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona su avižiniais dribsniais ir linų sėmenimis
AUTORIUS:
Verutė
INGREDIENTAI:
700 gramų kvietinių miltų
500 gramų vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
25 gramai mielių (šviežios)
130 gramų avižinių dribsnių
50 gramų linų sėmenų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų.
Palaikyti šiltai tešlą 2 val.
Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais.
Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Duona su avižiniais dribsniais ir linų sėmenimis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų.
Palaikyti šiltai tešlą 2 val.
Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais.
Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Receptą atsiuntė Verutė

Komentarai


Daugiau receptų