Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona su cukinija ir sūriu
AUTORIUS:
Laura
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas čiobrelių (lapeliai)
700 gramų kvietinių miltų
310 mililitrų vandens (drungnas)
1 valgomasis šaukštas druskos
1 sauja cukinijos (tarkuota)
20 gramų mielių (šviežios)
100 gramų sūris (Džiugas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.

Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tšlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Tešla šiek tiek lips prie rankų („padėkoti“ reikia cukinijai), tad nepadaukinkite miltų.

Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.

Kai tešla pakls, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Avėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.

Duona su cukinija ir sūriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.

Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tšlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Tešla šiek tiek lips prie rankų („padėkoti“ reikia cukinijai), tad nepadaukinkite miltų.

Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.

Kai tešla pakls, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Avėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai (2)


  • (anonimas) 2011-09-30 14:09

    manau,kad turetu buti labai skani:)


  • (anonimas) 2011-07-19 12:51

    :super: super skanu


Daugiau receptų