Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Duona su špinatais ir kumpiu
AUTORIUS:
Laura
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek muskato (tarkuotas)
1 vienetas svogūnų (smulkintas)
200 gramų špinatų (smulkinti)
120 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas, kubeliais pjaustytas)
6 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
400 mililitrų vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek mielių (sausos, pakelis)
30 gramų sūris (čederio, parmezano ar džiugo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepkite kelias minutes. Sudėkite kumpį ir kepinkite kol kumpis gražiai apskrus.

Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską ir muškato riešutą, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite špinatus. Užminkykite minkštą tešlą. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Kai pakils, tešlą perminkykite, suformuokite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį ant riebalais išteptos ir miltais pabarsytots skardos, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų.

Kai pakils padarykite skresai kepalėlio keletą įpjovų ir jas apibarstykite sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 25-30 minutes. Kai iškeps, uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Valgant, rūkyto kumpelio akcentas ypač gražiai skamba. Skaniausia man su sviestu.

Duona su špinatais ir kumpiu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepkite kelias minutes. Sudėkite kumpį ir kepinkite kol kumpis gražiai apskrus.

Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską ir muškato riešutą, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite špinatus. Užminkykite minkštą tešlą. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Kai pakils, tešlą perminkykite, suformuokite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį ant riebalais išteptos ir miltais pabarsytots skardos, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų.

Kai pakils padarykite skresai kepalėlio keletą įpjovų ir jas apibarstykite sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 25-30 minutes. Kai iškeps, uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Valgant, rūkyto kumpelio akcentas ypač gražiai skamba. Skaniausia man su sviestu.

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai (1)


  • Jolita 2010-08-23 21:55

    kaip nuostabiai skaniai turetu buti :super: :soku: :soku2:


Daugiau receptų