Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Durum kebab - turkiškas kebabas
AUTORIUS:
sandra
INGREDIENTAI:
3 vienetai agurkų
5 česnakų
300 gramų kopūstų
3 vienetai pomidorų pastos
200 gramų majonezo
200 gramų majonezo (su krapais)
450 gramų marinuotų agurkų (kornišonai)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (salotoms)
šiek tiek prieskonių (turkiški, mėsai)
800 gramų avienos (ar veršiena gabaliukais)
1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo
6 vienetai lavašo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsytę pamarinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam apie 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min. įjungiant grilį pabaigai.

Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorus ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, pagardinkit salotų prieskoniais.

Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis.

Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinant česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti.

Darome kebabą.
Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. Viską susukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek.

Durum kebab - turkiškas kebabas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsytę pamarinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam apie 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min. įjungiant grilį pabaigai.

Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorus ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, pagardinkit salotų prieskoniais.

Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis.

Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinant česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti.

Darome kebabą.
Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. Viską susukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek.

Receptą atsiuntė sandra

Komentarai (26)


  • den4ik 2016-12-19 03:19

    majonezo ko maziau,o grietine isvis nekada turkai nededa, Tik jogurtas naturalus, Jogurtas pagrindas visiem kebabo padazams o ne grietine


  • Trevetas 2015-01-13 12:00

    nu man kazkas superisko


  • Gediminas 2014-10-05 11:29

    labai lengva manau kaip lavasa


  • Evelina 2011-07-16 09:49

    as ne levasa ır ne jo sudeti rasiau,o kaıp levasa ısikepti aprasiau :-D


  • Jula 2011-07-11 21:57

    Buvau Turkijoje ir galiu pasakyti kad per daug i si recep[ta idejote :) i ta lavasa ieina mesa, kopustai vienas gabaliukas sviezio agurko ir pomidoro (padazu nepila, tik truputi aliejaus), + uzsigeriama tokiu gerimu pas mus jis butu panasus gal i rugpieni. :-D


  • Evelina 2011-07-02 20:06

    Levaso receptas(turkijoje)
    medžiagos:
    * Gruodis 1su puodelio šilto vandens
    * ½ puodelio pieno
    * ½ pakelio mielių (apie 10gr.)
    * miltų (2,5 puodeliai vandens)
    * Šiek tiek druskos
    paruošimas:
    mieles šiltame vandenyje istirpinti, piena,miltų, druska ir isminkiti tesla.iskočioti 4 ovalius apskrıtımus,na kaip blynus,po to kepti nelipnioje keptuvėje virš mažos ugnies, bet kepejasturi buti su kantrybe
    Gero apetito! :soku2:


  • den 2011-01-29 17:13

    tai jajgu tokie protingi tai parasikit normalaus kebabo recepta ir kaip daryt ta tesla o ne suda malt cia


  • kolka 2011-01-20 08:40

    Kopustu 300 g ,o ne vienetu. Kas cia yr? Skaityt nebemokam. %-(


  • laura 2010-07-29 18:34

    nu neturkiskas cia :) as turkijoj gyvenu, tai oj kiek atsivalgiau t kebabu :)
    cia labiau i döner panasu, o turkiski kebabai dazniau kaip musu saslykai buna :)


  • ..... 2010-03-04 18:18

    kam gali sauti i galva kebabus namuose gaminti..... tuoj ir bigmaku era ateis ( jei dar neateo :-D )


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...