Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dviguba kakavinė pavlova su braškėmis
AUTORIUS:
Kotryna Stankevičiūtė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų... Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų... Kotryna Stankevičiūtė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų braškių
Morengo sluoksniui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
1 arbatinis šaukštelis acto
Pertepimui:
125 gramai šokoladinio kremo
Kremui:
250 gramų grietinėlės
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Papuošimui:
1 žiupsnelis cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakame baltymus iki stangrių putų. Ir pradėkite berti cukrų (1 šaukštą cukraus, išplakite ir vėl kartokite kol sunaudosite cukrų ir gausite blizgančią morengo masę).
2.
Su mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite pirmiausiai actą ir vėliau išsijotą krakmolą su kakava. Maišykite labai atsargiai nuo apačios į viršų.
3.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus su pieštuku nupieškite du apskritimus 18 cm pločio.
4.
Jūsų pagaminti morengo masė turi būti padalyta į dvi dalis ir paskirstyta būtent tokiame plotyje kokį nupiešėte, ne didesniame.
5.
Kepkite ki 120°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kol gausis morengas traškus išorėje ir minkštas viduje.
6.
Išimkite ir palikite atvėsti.
7.
Pašildykite šokoladinį kremą karšto vandens vonelėje, kad jis taptų truputėlį skystesnis.
8.
Išsukite grietinėlę ir pasaldinkite ją su šaukštu cukraus pudros.
9.
Ant vieno morengo pado uždėkite pusę grietinėles su gabalėliais pjaustytomis braškėmis (pasilikite kelias papuošimui).
10.
Prieš dedant kitą morengo padą uždėkite pusę šokoladinio išlydyto kremo.
11.
Ant viršaus uždėkite likusį šokoladinį kremą, grietinėlę ir braškes.
12.
Užbarstykite cukraus pudra.

Dviguba kakavinė pavlova su braškėmis

Recepto autorius: Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų... Kotryna Stankevičiūtė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Morengo sluoksniui: Pertepimui: Kremui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išplakame baltymus iki stangrių putų. Ir pradėkite berti cukrų (1 šaukštą cukraus, išplakite ir vėl kartokite kol sunaudosite cukrų ir gausite blizgančią morengo masę).

  2. Su mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite pirmiausiai actą ir vėliau išsijotą krakmolą su kakava. Maišykite labai atsargiai nuo apačios į viršų.

  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus su pieštuku nupieškite du apskritimus 18 cm pločio.

  4. Jūsų pagaminti morengo masė turi būti padalyta į dvi dalis ir paskirstyta būtent tokiame plotyje kokį nupiešėte, ne didesniame.

  5. Kepkite ki 120°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kol gausis morengas traškus išorėje ir minkštas viduje.

  6. Išimkite ir palikite atvėsti.

  7. Pašildykite šokoladinį kremą karšto vandens vonelėje, kad jis taptų truputėlį skystesnis.

  8. Išsukite grietinėlę ir pasaldinkite ją su šaukštu cukraus pudros.

  9. Ant vieno morengo pado uždėkite pusę grietinėles su gabalėliais pjaustytomis braškėmis (pasilikite kelias papuošimui).

  10. Prieš dedant kitą morengo padą uždėkite pusę šokoladinio išlydyto kremo.

  11. Ant viršaus uždėkite likusį šokoladinį kremą, grietinėlę ir braškes.

  12. Užbarstykite cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Kotryna Stankevičiūtė

Komentarai (13)


  • donata 2016-04-19 21:54

    mmmm kaip skanu


  • Rasa 2016-04-19 21:32

    Skaniai atrodo. Butinai isbandysiu.


  • Martynas 2016-04-19 21:29

    Labai Liuks!


  • As esu 2016-04-19 21:26

    Mmmm vasaea:))


  • Julija 2016-04-19 21:22

    Labai sventiskai ir skaniai atrodo... Mmmm laikas isdrydti pasigaminti Paplova!!!! :)


  • Toma 2016-04-19 21:22

    Skaniai atrodo reiktu pabandyti


  • Simona 2016-04-19 21:09

    Is fantastikos pasaulio! Mhmmmm!


  • Eglaitė 2016-04-19 20:39

    Na tiesiog tobulo...super


  • Kristinute 2016-04-18 20:07

    Tobulas


  • Irma 2016-04-18 20:06

    Suuuper! Noris dar ir dar! :)


Daugiau receptų