Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Džiovinti baravykai
AUTORIUS:
Tomas
INGREDIENTAI:
šiek tiek baravykų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, didelius perpjaukite išilgai. Po to sudėkite juos ant grotelių orkaitėje. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.

Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Baravykus geriausia pamirkyti porą valandų prieš vartojant - nes po to juos galima pjaustyti.

Džiovinti baravykai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, didelius perpjaukite išilgai. Po to sudėkite juos ant grotelių orkaitėje. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.

Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Baravykus geriausia pamirkyti porą valandų prieš vartojant - nes po to juos galima pjaustyti.

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (8)


  • INGA B. 2010-10-20 14:08

    Elektrinėj orkaitėje džiovinti labai paprasta džiovinti: ant skardų dedu grybukus (gaunasi 3 skardos), nustatau kaitinimą su ventiliatoriumi, pasirenku neaukštą temperatūrą (pvz. iki 50 laipsnių), praveriu dureles šiek tiek ir džiovinu sau į sveikatą... Galima karts iš karto grybukus pavartyti:)

    Dar primenu: kai išdžiovintus laikysite maišelyje, būtinai įdėkite skiltelę česnako, kad neįsiveistų kandys. Jie tokie, jie mėgsta visur įlysti :))


  • kristina 2010-09-12 12:10

    siandien jau viriau sriubyte is dziovintu baravyku...anksciau juos saldydavau, bet nera ko lyginti


  • vera 2010-09-11 21:34

    kaip dziovint elektrineje orkaiteje ;-) .


  • ss 2010-09-07 23:25

    dziovinti kur kas skanesni nei marinuoti ar saldyti


  • Rimas 2010-09-07 22:39

    Dziovindavo senoveje (akmens amziuje) kai nebuvo elektros-saldikliu.


  • kristina 2010-09-07 08:16

    as ir si savaitgali dziovinau grybus=baravykus el.dziovyklei, super, nepakeiciama. visa kibira sudejaui dziovykle, buvo 5 aukstai, o kaisudziuvo liko tik 2 aukstai.:d


  • Vytas 2010-08-24 18:15

    Nueinat i "Senukus" nusiperkat vaisiu-grybu dziovykle ir turit graziausius grybus be jokio vargo. Nereikia priziureti kad nepridegtu ir panasiai :aiskinu:


  • ??? 2010-08-23 00:03

    pabandziau, patiko, skanu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...