Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Džiovinti pomidorai
AUTORIUS:
Rita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai pomidorų pastos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis bazilikų
2 skiltelės česnakų
1 litras alyvuogių aliejaus
5 vienetai pipirai (kvapnieji)
300 mililitrų acto ((balto vyno))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus supjaustome į keturias dalis.
2.
Užberiam druskos, baziliko ar čiobrelių, rozmarino.
3.
Džioviname iki 70 °C įkaitintoje orkaitėje, pagal šaltinius, 8-9 h, tačiau man džiūvo dvigubai ilgiau. Matyt tai priklauso dar ir nuo orkaitės. Pomidorai turi nelūžti, būti tarsi guminiai. Ir orkaitės dureles laikykite šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė, dar galima įjungti ventiliatoriaus funkciją.
4.
Tuomet, kai pomidorai išdžius pasiruoškite 2 stiklainėlius (po ~300 ml), juos išplaukite ir iškaitinkite.
5.
Į puodą įpilkite 300 ml baltojo vyno acto ir suberkite pomidorus bei 2 skilteles česnako. Ir pavirkite 5 minutes.
6.
Tuomet į stiklainėlius įberkite po kelis grudelius kvapiųjų pipirų, sudėkite česnako skilteles, pomidorus ir dar apibarstykite baziliku.
7.
Užpilkite alyvuogių aliejumi ir kaitinkite puode, su truputį prisuktais dangteliais 15 minučių. Vandens turi būti, tiek, kad vanduo virdamas nepatektų į stiklainių vidų. Baigus kaitinti stiklainius gerai užsukite.

Džiovinti pomidorai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pomidorus supjaustome į keturias dalis.

  2. Užberiam druskos, baziliko ar čiobrelių, rozmarino.

  3. Džioviname iki 70 °C įkaitintoje orkaitėje, pagal šaltinius, 8-9 h, tačiau man džiūvo dvigubai ilgiau. Matyt tai priklauso dar ir nuo orkaitės. Pomidorai turi nelūžti, būti tarsi guminiai. Ir orkaitės dureles laikykite šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė, dar galima įjungti ventiliatoriaus funkciją.

  4. Tuomet, kai pomidorai išdžius pasiruoškite 2 stiklainėlius (po ~300 ml), juos išplaukite ir iškaitinkite.

  5. Į puodą įpilkite 300 ml baltojo vyno acto ir suberkite pomidorus bei 2 skilteles česnako. Ir pavirkite 5 minutes.

  6. Tuomet į stiklainėlius įberkite po kelis grudelius kvapiųjų pipirų, sudėkite česnako skilteles, pomidorus ir dar apibarstykite baziliku.

  7. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir kaitinkite puode, su truputį prisuktais dangteliais 15 minučių. Vandens turi būti, tiek, kad vanduo virdamas nepatektų į stiklainių vidų. Baigus kaitinti stiklainius gerai užsukite.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų