Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Džiovinti raudonikiai
AUTORIUS:
Tomas
INGREDIENTAI:
šiek tiek raudonikių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus raudonikius (raudonviršius) patarčiau tik išimtiniais atvejais, kai neturite kitų grybų, nes jie pajuoduoja. Geriausia džiovinti neplautus, neskustus (mažiau pajuoduos).

Jie, kaip ir džiovinti baravykai, tinka įvairiausiems patiekalams, tačiau turi silpnesnį kvapą, aromatą.

Džiovinti raudonikiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Džiovintus raudonikius (raudonviršius) patarčiau tik išimtiniais atvejais, kai neturite kitų grybų, nes jie pajuoduoja. Geriausia džiovinti neplautus, neskustus (mažiau pajuoduos).

Jie, kaip ir džiovinti baravykai, tinka įvairiausiems patiekalams, tačiau turi silpnesnį kvapą, aromatą.

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (5)


  • gintare 2014-08-27 16:26

    O kaip juos isdziovint


  • Natalja 2010-08-20 13:54

    Grybų džiovinimo patirties turiu pakankamai daug, todėl grybų- raudonikių, tikrai, nekepiau. Visus grybus džiovinau visais įmanomais būdais ir ne tik orkaitėje. Tačiau lieku ir liksiu tokios pat nuomonės: raudonikiai, kaip tu jos ne džiovink turi daugiau skysčių nei kai kurie kiti, skirti džiovinimui grybai, todėl šių grybų džiovinimas reikalauja daugiau dėmesio ir tam tikrų sąlygų.


  • Meganas 2010-08-19 18:52

    Jokiu problemu su skysciais nera, matyt ponia jus juos kepete o ne dziovinote :) Reik letai ir ilgai dziovinti.


  • alfas 2010-08-19 16:29

    dziovinau raudonikius baravykus ir voveraites, isdziuvo puikiai, tiesiog pakabinau virs duines, ir jokiu orkaiciu, o kvapas... nors imk ir sausus suvalgyk %-)


  • Natalja 2010-01-07 20:25

    Neturėdama šiais metais baravykų ar lenkiškų baravykų, nusprendžiau džiovinti turimus raudonikius, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas mano gyvenime, nes problema ne tik ta, kad jie pajuoduoja, sakyčiau, čia visai nėra problemos, bet šie grybai turi daug skysčio, todėl džiovinau orkaitėje, turėdama daug vargo dažnai maišydama tą skystimą ir prarasdama daug laiko.
    Todėl labai nustebau, kad ir kalpokus galima džiovinti, nes juk jie irgi turi daug skysčio. Panašu, kad ir su jais būtų analogiškos problemos.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...