Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Džiovintų grybų sriuba
AUTORIUS:
Žygimantė
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
0.5 vieneto salierų (šaknis)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 vienetas sultinio (kubelis, grybų)
80 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus pamirkykite 4 val. ir po to supjaustykite.
Susmulkinkite daržoves bei grybus virkite vandenyje su sultinio kubeliu, kol daržovės ir grybai suminkštės.
Tuomet sriubą pasūdykite, paskaninkite pipirais, įmaišykite miltų, sviesto, sudėkite likusius prieskonius ir pavirkite dar apie 5 min.
Skanaus.

Džiovintų grybų sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grybus pamirkykite 4 val. ir po to supjaustykite.
Susmulkinkite daržoves bei grybus virkite vandenyje su sultinio kubeliu, kol daržovės ir grybai suminkštės.
Tuomet sriubą pasūdykite, paskaninkite pipirais, įmaišykite miltų, sviesto, sudėkite likusius prieskonius ir pavirkite dar apie 5 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Žygimantė

Komentarai (7)


  • Rima 2011-11-03 22:08

    Tai nejaugi džiovintus grybus nevirtus valgysi? Dar dantis išsilauši. Skanaus. :-D :-D


  • Sveta 2011-11-03 17:48

    To JURGITA.
    miltus reikia apkept tiesiog keptuvej, be aliejaus! kai pajusi riesutu kvapa bei paruduos siek tiek, reiskia jau gana :) o tada juos atskiesti iki grietines misinio su siltu vandeniu ir gali pilti i sriubyte :)


  • Anas 2011-02-28 22:52

    Dziovintu grybu tikrai apvirti nereikia :) Kas cia tokias nesamones rasineja? Jei juos apvirsi, visa aromata prarasi. :)


  • JURGITA 2011-02-28 22:47

    o kaip ten su tais miltais?pirma apkept ir poto i puoda?siaip sriuba skani gavosi tik tie miltai nuotaika sugadino kai zalius suberiau i puoda,teko isgaudyt teslos gabaliukus :-(


  • vartotojas 2010-12-16 02:34

    o as manau,kad toks receptas visiskai neissamus,man butent ir reikia,ne ka po ko det , kad butu parasyta, o kaip elgtis su grybais, nes kiek girdejau, kad pirma karta reikia tesiog apvirti juos, o tada tik maistui naudot, o cia ziuriu,nieko panasaus neparasyta %-) nu bandysim..


  • juze 2010-01-14 20:36

    einu gaminti :parselis: :aiskinu:


  • juozas 2009-09-08 12:54

    :super: labai puikiai isejo. dekui uz gera recepta


Daugiau receptų