Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dzūkiški "Švilpikai"
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai bulvių
500 gramų miltai
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas druskos
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.

Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.

Dzūkiški "Švilpikai"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.

Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (1)


  • laima 2016-12-14 16:03

    į tikrus dzūkiškus švilpikus(šiuškes) pilama rūgpienis arba kefyras,va tada ir skonis kitas, galima vadinti švilpikais,o čia tik bandelės:)


Daugiau receptų