Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.
Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.

Dzūkiški "Švilpikai"
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai | bulvių |
500 gramų | miltai |
1 vienetas | kiaušinių |
1 valgomasis šaukštas | druskos |
1 vienetas | svogūnų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Dzūkiški "Švilpikai"
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
- Bulvės, 2 kilogramai
- Miltai, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.
Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
į tikrus dzūkiškus švilpikus(šiuškes) pilama rūgpienis arba kefyras,va tada ir skonis kitas, galima vadinti švilpikais,o čia tik bandelės:)