Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Dzūkiškos bandos su dažiniu
AUTORIUS:
Regina
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių (kibiras)
2 kilogramai bulvių (virtos)
6 vienetai kopūstų (džiovinti lapai)
2 valgomieji šaukštai druskos
250 gramų grietinės (rūgšti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Padažui reikės:
100 g sūdytų lašinių,
1 svogūno,
1 stiklinės pieno,
1 šaukšto krakmolo

Kai žalios bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - "kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

Dabar bandas valgome su šaltiena, vištiena, su varške, sviestu, spirgučių padažu.

Mamos vaikystėje visada buvo valgoma tik su dažiniu. Jį mama ir pagamino šį kartą.

Į užvirusį pieną reikia supilti šaltame pieno šlakelyje ištirpintą krakmolą, įberti trupučiuką druskos ir užvirti. Padažą supilti į tą indą, kuriame patieksime. Tuomet šaukšo galu tame grietinės tirštumo padaže reikia pribadyti daug skylučių. Ant viršaus supilti spirgučius su svogūnais. Padažas pamažu teka į tas skylutes, o jos, "prarijusios" padažą, užsitraukia!

Į tą dažinį seniau dažydavo ne pjaustytas, o sudraskytas bandas, bet mes pasielgėme šiuolaikiškiau.

Atlikusias bandas galima sumerkti sviesto - grietinėlės padažu, sudėti į puodą ir įdėti į dar karštą krosnį. Jos ten sušunta, gaunasi beveik kitas patiekalas.

Dzūkiškos bandos su dažiniu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Padažui reikės:
100 g sūdytų lašinių,
1 svogūno,
1 stiklinės pieno,
1 šaukšto krakmolo

Kai žalios bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - "kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

Dabar bandas valgome su šaltiena, vištiena, su varške, sviestu, spirgučių padažu.

Mamos vaikystėje visada buvo valgoma tik su dažiniu. Jį mama ir pagamino šį kartą.

Į užvirusį pieną reikia supilti šaltame pieno šlakelyje ištirpintą krakmolą, įberti trupučiuką druskos ir užvirti. Padažą supilti į tą indą, kuriame patieksime. Tuomet šaukšo galu tame grietinės tirštumo padaže reikia pribadyti daug skylučių. Ant viršaus supilti spirgučius su svogūnais. Padažas pamažu teka į tas skylutes, o jos, "prarijusios" padažą, užsitraukia!

Į tą dažinį seniau dažydavo ne pjaustytas, o sudraskytas bandas, bet mes pasielgėme šiuolaikiškiau.

Atlikusias bandas galima sumerkti sviesto - grietinėlės padažu, sudėti į puodą ir įdėti į dar karštą krosnį. Jos ten sušunta, gaunasi beveik kitas patiekalas.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (4)


  • Ruta 2016-10-25 16:25

    as kepu orkaiteje ir darau didumo kaip du delnai... taip pat labai skanu... nors ir be kopusto lapo....


  • lina 2015-10-22 22:29

    Superinis patiekalas, mama daro


  • kaimiete 2014-07-02 21:49

    Sitas dazinys dar kitaip vadinamas -TRIZNIUM.Is pieno ir krakmolo padaroma tirsta mase, tada prispirginam spirguciu, ir supyle ismaisom. O tada su banda-skanumelis. Skirtumas dar vienas, kad banda budavo kaip kugelis be virtu bulviu. Pabandykit-nepasigailesit.


  • alma 2011-08-29 14:29

    labai,labai skanios bandos.Labai noreciau,bet kur krosni imti,? :-( :-( :-( :-( :-( :-(


Daugiau receptų