Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Egzotiškos Tortilijos
AUTORIUS:
Greta
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną. Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną. Greta
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
8 vienetai tortilijos
Įdarui:
1 kilogramas kiaulės faršo
1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuotų kukurūzų
250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas agurkų
1 galva svogūnų
1 galva iceberg salota
1 galva aitriųjų paprikų
1 saujelė rozmarino
1 žiupsnelis prieskonių vištienai
2 žiupsneliai druskos
Padažui:
3 valgomieji šaukštai majonezo
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 žiupsnelis krapų
4 skiltelės česnakų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.
2.
Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.
3.
Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.
4.
Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.
5.
Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)

Egzotiškos Tortilijos

Recepto autorius: Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną. Greta
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Pagrindui: Įdarui: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.

  2. Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.

  3. Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.

  4. Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.

  5. Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Greta

Komentarai


Daugiau receptų