Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Eklerai
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
180 gramų miltai
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
4 vienetai kiaušinių ( (baltymai) )
Tešlai:
250 gramų vandens
Kremui:
200 gramų cukraus (baltyminiam kremui)
100 mililitrų vandens (baltyminiam kremui)
500 mililitrų pieno (plikytam kremui)
150 gramų cukraus (plikytam kremui)
4 vienetai kiaušinių ((tryniai), plikytam kremui)
50 gramų miltai (plikytam kremui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (plikytam kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Eklerų gamyba:
Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštų arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metų orkaitės neatidarinėti.
Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba.
2.
Baltyminio kremo gamyba:
Cukrų užpilti vandenių ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs dar apie 35min.
Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išvyrės.
Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsnelių druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovėle pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Dar gerai suplakame baltymus su sirupų apie 7-10min.
3.
Plikyto kremo gamyba:
Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.

Eklerai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Tešlai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Eklerų gamyba:
    Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
    Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
    Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštų arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metų orkaitės neatidarinėti.
    Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba.

  2. Baltyminio kremo gamyba:
    Cukrų užpilti vandenių ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs dar apie 35min.
    Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išvyrės.
    Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsnelių druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovėle pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Dar gerai suplakame baltymus su sirupų apie 7-10min.

  3. Plikyto kremo gamyba:
    Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (2)


  • Vitas 2019-08-03 09:35

    Ačiū už receptą


  • Cicilija 2016-02-07 10:27

    Labai sudetingai aprasyta.. Taip ir nesupratau, kaip ekleru formabis teslos padaryti


Daugiau receptų