Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Ežiukai“
AUTORIUS:
Nijolė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų ((dekoravimui))
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų (didelės, virtos)
1 kilogramas jautienos faršo (arba kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių
6 vienetai kiaušinių (kietai virti)
0.5 vieneto batono
100 mililitrų pieno
5 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek makaronų (vermišeliai)
70 gramų pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (jautienai)
šiek tiek kvapiųjų pipirų ((dekoravimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Duoną išmirkyti piene ir nusunkite.
Sumaišyti faršą su mirkyta duona, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei jautienos prieskoniais.
Virtus kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę ir išimti jų trynius.
Virtų kiaušinių trynius sumaišykite su susmulkinta morka, tarkuotu sūriu, majonezu ir druska.
Gauta mase įdaryti virtų kiaušinių baltymus ir suvožti po dvi puseles į krūvą.
Kiekvieną kiaušinį aplipinti faršu ir suformuoti ežio formą.
Suformuotus ežius dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, iš makaronų padaryti spyglių imitaciją, o iš pipirų akis bei nosį.
Kepti apie 30-35 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sudėti ant salotų lapais išklotos lėkštės ir patiekti, kaip karštą patiekalą.
Skanaus.

„Ežiukai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Duoną išmirkyti piene ir nusunkite.
Sumaišyti faršą su mirkyta duona, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei jautienos prieskoniais.
Virtus kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę ir išimti jų trynius.
Virtų kiaušinių trynius sumaišykite su susmulkinta morka, tarkuotu sūriu, majonezu ir druska.
Gauta mase įdaryti virtų kiaušinių baltymus ir suvožti po dvi puseles į krūvą.
Kiekvieną kiaušinį aplipinti faršu ir suformuoti ežio formą.
Suformuotus ežius dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, iš makaronų padaryti spyglių imitaciją, o iš pipirų akis bei nosį.
Kepti apie 30-35 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sudėti ant salotų lapais išklotos lėkštės ir patiekti, kaip karštą patiekalą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Nijolė

Komentarai (4)


  • e 2015-01-04 10:37

    Pienas, tarkuotas, 70 gramų


  • kristina 2014-10-23 00:01

    labai skanus gavos,aisku gal kazkiek perkepiau. dejau po puse kiausinio i vidu ir neperdidziausi ezikai buvo.aciu uz recepta


  • Ne kepeja 2011-12-30 21:52

    Skanus visai gavosi :) tik labai jau dideli, 6 eziukai. kitam kartui gaminsim sakem tiesiog kiausinius ir suri ir morkytes viska kartu sumaisysism ir desim kaip ydara i kotletukus :) aciu uz recepta! :) :super:


  • Atel 2011-12-21 12:04

    liuks :-) išbandysime ;-) keptas zuikis jau atsibodes,kepsime ežiukus :-D :-)


Daugiau receptų