Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Farširuota kepta lydeka
AUTORIUS:
Zita
INGREDIENTAI:
šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
šiek tiek citrinų (papuošimui)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
šiek tiek salotų (papuošimui)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas lydekų
4 vienetai batono (riekutės)
šiek tiek pieno
šiek tiek majonezo (aptepimui)
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (kepimui)
šiek tiek prieskonių (citrininiai žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
Piene išmirkinti kelias riekeles batono ir sutrinti.
Į sumaltą lydekos mėsą, sudėti atvėsintus svogūnus bei morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, citrininių žuvies prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Jeigu trūksta gaminamos lydekos mėsos, galima pridėti šaldytos jūros lydekos.
Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti.
Suformuotą lydeką dėti į aliejumi išteptą skardą.
Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
Į skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens.
Kepti 170180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių (pagal lydekos dydį).
Iškeptą atvėsinti, supjaustyti ir papuošti.
Skanaus.

Farširuota kepta lydeka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
Piene išmirkinti kelias riekeles batono ir sutrinti.
Į sumaltą lydekos mėsą, sudėti atvėsintus svogūnus bei morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, citrininių žuvies prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Jeigu trūksta gaminamos lydekos mėsos, galima pridėti šaldytos jūros lydekos.
Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti.
Suformuotą lydeką dėti į aliejumi išteptą skardą.
Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
Į skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens.
Kepti 170180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių (pagal lydekos dydį).
Iškeptą atvėsinti, supjaustyti ir papuošti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (7)


  • Regina 2011-12-15 19:24

    Džiaugiuosi už jus.


  • violeta 2011-12-15 18:40

    labai skanu bet as dar imalu truputi lasinuku o oda nulupu atsargiai neprapiaudama pilvo sunkiau bet nereike siuti :super: :mmm:


  • Regina 2011-12-13 14:16

    Perpjaukit pilvą, galva tegu lieka. Po trupučiuką išpeškite mėsas. Po to ant to ,,skuduro '' sudėsite įdarą, iš galo vis siūkite. Va tokia ir operacija.


  • laura 2011-12-13 13:41

    turiu poros kilu lydeka,bet kaip jai nunerti oda?


  • dana 2011-02-01 01:02

    o kaip nunert lydekai oda? :-(


  • (anonimas) 2011-01-31 15:46

    grazei padaryta ir nesunkiai gaminti :super:


  • Regina 2011-01-03 19:00

    Labai apetitiškai atrodo :-D O jau dantys %-)


Daugiau receptų