Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Farširuota lydeka
AUTORIUS:
Vitka
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas lydekų
2 vienetai batono (riekelės)
0.5 stiklinės manų kruopų
šiek tiek vandens
šiek tiek grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame lydekai odą (lupti geriausia per papilvę, kad nesusigadintų odelė, o galvą paliekame nenupjautą), atskiriame kaulus, permalame žuvį 2 kartus. Smulkiai supjaustytus 2 svogūnus pakepiname svieste, ataušiname ir dedame į žuvies faršą, 2 riekeles batono minkštymo pamirkome grietinėlėje kokias 20min. ir dedame į tą patį faršą. Tada pilame 0.5 stiklinės manų kruopų, beriame druskos, pipiriukų pagal skonį, mušame 1 kiaušinuką, ir viską sumaišome. Kuo ilgiau maišysite, tuo puresnė bus žuvis :) Tada masę dedame į lydekos odą ir užsiuvame. Kepimo forma tepame aliejumi, o kepant kaskart dar įpilame vandens, kad nepridegtų. Kepame apie 1.5 val. 180-200 laipsnių temp. iškepus atsargiai ištraukiame siūliuką, dedame į indą, puošiame ir skanaus!!

Farširuota lydeka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nulupame lydekai odą (lupti geriausia per papilvę, kad nesusigadintų odelė, o galvą paliekame nenupjautą), atskiriame kaulus, permalame žuvį 2 kartus. Smulkiai supjaustytus 2 svogūnus pakepiname svieste, ataušiname ir dedame į žuvies faršą, 2 riekeles batono minkštymo pamirkome grietinėlėje kokias 20min. ir dedame į tą patį faršą. Tada pilame 0.5 stiklinės manų kruopų, beriame druskos, pipiriukų pagal skonį, mušame 1 kiaušinuką, ir viską sumaišome. Kuo ilgiau maišysite, tuo puresnė bus žuvis :) Tada masę dedame į lydekos odą ir užsiuvame. Kepimo forma tepame aliejumi, o kepant kaskart dar įpilame vandens, kad nepridegtų. Kepame apie 1.5 val. 180-200 laipsnių temp. iškepus atsargiai ištraukiame siūliuką, dedame į indą, puošiame ir skanaus!!

Receptą atsiuntė Vitka

Komentarai (10)


  • Rita 2019-11-25 12:40

    Pagal seną receptą faširuotą žuvį reikia virti žuvies sultinyje 2val vis įpilant šalto vandens


  • Natalja 2010-09-18 12:36

    Cesnakai, jei jums patinka valgyti su žvynais, tuomet galima ir neskusti. Na o jei nepatinka, tomet reikia atidžiau nurodytą receptą skaityti, kad neiškiltų papildomų klausimų. Skanaus!


  • CESNAKAS 2010-09-17 21:54

    O NUSKUSTI AR REIKIA?


  • (anonimas) 2010-05-07 22:07

    :parselis:


  • Natalja 2009-12-17 15:28

    Ir dar patarimas: kad netrukinėtų oda, reikėtų ją prieš kepant gerai aliejumi ištepti, galima papildomai tepti ir kepimo procese, o kad faršas viduje būtų puresnis, kiaušinių baltymus reikia atskirti nuo trynių ir gerai suplakt, ir tik paskui dėti atskirai į faršą.


  • Natalja 2009-12-17 15:16

    Sveiki.
    Pagal savo farširuotų lydekų patirtį (maždaug analogiškai farširuoju, tik nededu manų kruopų, o dedu daugiau batono bei apkeptas daržoves irgi sumalu), galiu drąsiai pasakyti, kad 1,5 val kepimo bet kuriai lydekai iki 3,5 kg gyvo svorio yra per daug (nebent ant visai mažos ugnies), todėl ir plyšta oda. 3,5 kg lydeką dujinėje orkaitėje kepu 1 val iš pradžių ant labai mažos ugnies, o paskui ant vidutinės, ir ne daugiau. O lydekų niekada neužsiuvu, tik pilvuko dalį užrėčiu į vidurį, t.y. uždengiu faršą ir niekada nieko dar nesuplyšo ir neiširo. Deja, nuotraukoje visai nesimato lydekos, o šalia, kaip supratau, likusio nuo lydekos faršo iškeptas vyniotinis, kuris nuotraukoje atrodo svarbesne dalimi, neabejoju, kad ne mažiau skanesne, nei pati lydeka.


  • ROMUSKA 2009-11-25 19:46

    TIEK ILGAI KEPTI ZUVI NEGIRDETA :-p


  • vita 2009-09-10 20:17

    kartais buna :-( bet neliudekit,toki nedideli broka paslepkit papuošimais ;-) :ok: sarbiausia kad skanu butų :-D ;-)


  • grazute 2009-09-04 10:31

    pirma karta kepiau 3 kg lydeka 1,5 val.150 temper.viskas gerai tik lydekos snapo oda perplyšo ir matosi dantys.Ka ne taip padariau? :-(


  • vaida 2009-07-11 10:01

    gal ir nieko reiks pabandyt pasigamint8


Daugiau receptų