Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Farširuotas žiedinis kopūstas
AUTORIUS:
Eglužė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kalendrų (šviežia)
1 vienetas svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
250 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai batono (trupiniai)
šiek tiek džiūvesėlių
120 mililitrų jogurto (natūralus)
1 vienetas raugintų agurkų
šiek tiek druskos
1.5 valgomojo šaukšto aliejaus
1 kilogramas žiedinių kopūstų
šiek tiek mėtų (šviežia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žiedinį kopūstą įdėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 10 min. Išvirtą kopūstą palaikyti šaltame vandenyje 3 min. Po 3 min. kopūstą išimti iš vandens ir apdžiovinti.
Abu faršus sumaišyti, sudėti prieskonius, batono trupinius, pasūdyti, įberti smulkintos žalumos ir sutarkuotą svogūną, įpilti porą šaukštų vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti paruoštą faršą 30 min. šaldytuve.
Po 30 min. jau galima įdarinėti kopūstą: praskėsti žiedynus ir į tarpus kimšti faršo. Turi gautis didelis faršo kamuolys.
Tada kopūstą aptepti trynio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose, apšlakstyti aliejumi.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min, pridengus kopūstą folga. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, folgą nuimti.
Kol kopūstas kepa paruošti padažą. Sumalti blenderyje mėtos ir kalendros lapelius su druska ir česnaku. Sumaišyti susmulkintą žalumą su jogurtu ir smulkiai supjaustytu agurku.
Skanaus!

Farširuotas žiedinis kopūstas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žiedinį kopūstą įdėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 10 min. Išvirtą kopūstą palaikyti šaltame vandenyje 3 min. Po 3 min. kopūstą išimti iš vandens ir apdžiovinti.
Abu faršus sumaišyti, sudėti prieskonius, batono trupinius, pasūdyti, įberti smulkintos žalumos ir sutarkuotą svogūną, įpilti porą šaukštų vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti paruoštą faršą 30 min. šaldytuve.
Po 30 min. jau galima įdarinėti kopūstą: praskėsti žiedynus ir į tarpus kimšti faršo. Turi gautis didelis faršo kamuolys.
Tada kopūstą aptepti trynio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose, apšlakstyti aliejumi.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min, pridengus kopūstą folga. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, folgą nuimti.
Kol kopūstas kepa paruošti padažą. Sumalti blenderyje mėtos ir kalendros lapelius su druska ir česnaku. Sumaišyti susmulkintą žalumą su jogurtu ir smulkiai supjaustytu agurku.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Eglužė

Komentarai


Daugiau receptų