Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Farširuoti artišokai
AUTORIUS:
Kornelija
INGREDIENTAI:
4 vienetai artišokų
2 vienetai citrinų
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
0.5 stiklinės kedro riešutų
0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta)
1 stiklinė batono (trupiniai)
2 stiklinės baltojo vyno
šiek tiek druskos
3 vienetai ančiuvių
2 valgomieji šaukštai mėtų
1 stiklinė sūris (parmezano)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.

Farširuoti artišokai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.

Receptą atsiuntė Kornelija

Komentarai


Daugiau receptų