Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Fermentinio sūrio vyniotinis su faršu
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulės faršo
5 vienetai kiaušinių
250 mililitrų majonezo
350 gramų pieno
šiek tiek prieskonių (be druskos, faršui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sūris sutarkuojamas, išplakami kiaušiniai, į juos suberiamas tarkuotas sūris ir majonezas, viskas gerai išmaišoma ir supilama į kepimo skarda išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į įkaitintą orkaitę (150-160 laipsnių temperatūros) ir kepame 20-30 min. kol viršus truputį pagelsta. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiam faršą, aš naudoju kiaulienos, bet tinka bet koks, kurį mėgstate. Į faršą pridėti prieskonių, skiltelę česnako, baziliko (smulkinto), druskos nededame. Tiesa dar truputį į faršą įpilu virinto šalto vandens, kad būtų sultingesnis. Iškepusį paplotį išimame iš orkaitės, atvėsiname, bandome atsargiai atplėšti nuo kepimo popieriaus iš visų pusių, jei prilipo prie jo, tai atsargiai peilio pagalba atplešiame. Patį paplotį paliekame ant popieriaus. Tada ant viršaus per visą paplotį išklojame faršą ir susukame vyniotinį. Popierių, aišku, nereikia vynioti. Vyniotinį įdėti į pailga kepimo indą, suteptą aliejumi ir šauti į orkaitę dar 30-40 min (t. 180-190 laipsnių). Patiekti su šviežiu daržovių sulotomis. Skanaus.

Fermentinio sūrio vyniotinis su faršu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sūris sutarkuojamas, išplakami kiaušiniai, į juos suberiamas tarkuotas sūris ir majonezas, viskas gerai išmaišoma ir supilama į kepimo skarda išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į įkaitintą orkaitę (150-160 laipsnių temperatūros) ir kepame 20-30 min. kol viršus truputį pagelsta. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiam faršą, aš naudoju kiaulienos, bet tinka bet koks, kurį mėgstate. Į faršą pridėti prieskonių, skiltelę česnako, baziliko (smulkinto), druskos nededame. Tiesa dar truputį į faršą įpilu virinto šalto vandens, kad būtų sultingesnis. Iškepusį paplotį išimame iš orkaitės, atvėsiname, bandome atsargiai atplėšti nuo kepimo popieriaus iš visų pusių, jei prilipo prie jo, tai atsargiai peilio pagalba atplešiame. Patį paplotį paliekame ant popieriaus. Tada ant viršaus per visą paplotį išklojame faršą ir susukame vyniotinį. Popierių, aišku, nereikia vynioti. Vyniotinį įdėti į pailga kepimo indą, suteptą aliejumi ir šauti į orkaitę dar 30-40 min (t. 180-190 laipsnių). Patiekti su šviežiu daržovių sulotomis. Skanaus.

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai (8)


  • Jurgita 2015-03-18 17:52

    Kazkas pamirso suri pamineti surio viniotinis ir be surio


  • genute 2011-03-30 09:39

    sita kepini darau jau apie du metus visom progom visi labai giria jis tikrai skanus!!!! skanus ir karstas ir saltas. :super: :-p


  • joranas 2011-03-29 17:04

    Tikrai labai skanus,jo pavadinimas "vyniotinis-viliotinis ,prizininkas buvo kai ejo laida "susitiksime IKI",sveikinu jei Marija yra tikroji recepto autore.


  • Laima 2011-03-28 21:25

    Kad tai yra kaloringa, tai tikrai bet skanu taipogi saltas irgi saknus.....


  • Lince 2011-01-13 15:08

    kurioje vietoje jis cia riebus? Labai jis skanus ;-)


  • Ieva 2011-01-12 18:21

    labai gardus :super:


  • Aiste Stankeviciene 2011-01-06 20:19

    vat ir visaj cia neriebu, :) mano mama toki daznaj kepa, taj netgi labaj skanu, mmm, uzsimaniau net daba sio viniotinio, :):):)


  • (anonimas) 2011-01-06 19:36

    atrodo labai riebiai.net nera noro bandyti!


Daugiau receptų