Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Focaccia duonelė su alyvuogėmis
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Įdarą duonelei galite rinktis pagal save. Man labai skanu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galite kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, Įdarą duonelei galite rinktis pagal save. Man labai skanu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galite kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, karamelizuotais svogūnais, šviežiomis žolelėmis ir pan. Taip pat focaccia duonelės padas puikiai tiks kepti picai. Galite focaccia duoneles kepti tik su aliejumi, o po to pasišildyti orkaitėje ar mikrobangėje su sūriu ir mėgstamais priedais, arba kepti iškart su visais priedais. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
465 gramai miltai
300 mililitrų vandens (šilto)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druskos (smulkios)
7 gramai sausų mielių
Užpilui:
2.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
1.5 skiltelės česnakų
0.5 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.333333 arbatinio šaukštelio džiovintas rozmarinas
0.25 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
Padažui:
2.5 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
1.5 skiltelės česnakų
0.333333 arbatinio šaukštelio džiovintas rozmarinas
0.333333 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.25 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.25 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
0.2 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai
Įdarui:
2 saujos juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą vandenį supilame mieles, išmaišome, kol mielės ištirpsta, uždengiame indą virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoj 15 min, kad mielės suputotų.
2.
Miltus supilame į didelį dubenį, sumaišome su druska. Tada viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, šiek tiek pamaišome šaukštu, tada supilame aliejų ir toliau maišome, kai nebesimaišome – minkome rankomis. Minkyti reikėtų apie 5-7 min, kol tešla taps elastinga, minkšta, bet šiek tiek kibs prie rankų. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į miltais pabarstytą dubenį, truputį miltų užberiame ant tešlos, uždengiame dubenį virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1 h šiltoje vietoje. Tešla turi pakilti dvigubai.
3.
Ant kepimo skardos pabarstome miltų.
4.
Atskiruose indeliuose sumaišome žolelių aliejus.
5.
Tešlą supjaustome į 4 dalis. Stalą pabarstome miltais, iš kiekvienos dalies suformuojame ~1 cm storio kvadratinę ar apvalią duonelę, po to perkeliame ant kepimo skardos. Ant skardos dar kartą formuojame duonelę, svarbu, kad duonelės neliestų viena kitos ir bekepant nesuliptų. Suformavę duoneles jas uždengiame virtuviniu rankšluostėliu, paliekame kilti 15 min.
6.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
7.
Alyvuoges perpjauname išilgai perpus.
8.
Naudodami teptuką 2 duoneles ištepame vienos rūšies aliejumi, kitas dvi – kitos rūšies aliejumi. Norima tvarka išdėliojame alyvuoges ant duonelių. Focaccia duoneles kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min, kol duonelės vos parunda. Skanaus!
9.
Galite kepti ir vieną didelę focaccia duonelę su abiem arba vienu padažu. Jei nenorite storos focaccia, galite tešlą plonai iškočioti ir kepti dideles, plonas focaccia duoneles.

Focaccia duonelė su alyvuogėmis

Recepto autorius: Įdarą duonelei galite rinktis pagal save. Man labai skanu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galite kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Užpilui: Padažui: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į šiltą vandenį supilame mieles, išmaišome, kol mielės ištirpsta, uždengiame indą virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoj 15 min, kad mielės suputotų.

  2. Miltus supilame į didelį dubenį, sumaišome su druska. Tada viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, šiek tiek pamaišome šaukštu, tada supilame aliejų ir toliau maišome, kai nebesimaišome – minkome rankomis. Minkyti reikėtų apie 5-7 min, kol tešla taps elastinga, minkšta, bet šiek tiek kibs prie rankų. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į miltais pabarstytą dubenį, truputį miltų užberiame ant tešlos, uždengiame dubenį virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1 h šiltoje vietoje. Tešla turi pakilti dvigubai.

  3. Ant kepimo skardos pabarstome miltų.

  4. Atskiruose indeliuose sumaišome žolelių aliejus.

  5. Tešlą supjaustome į 4 dalis. Stalą pabarstome miltais, iš kiekvienos dalies suformuojame ~1 cm storio kvadratinę ar apvalią duonelę, po to perkeliame ant kepimo skardos. Ant skardos dar kartą formuojame duonelę, svarbu, kad duonelės neliestų viena kitos ir bekepant nesuliptų. Suformavę duoneles jas uždengiame virtuviniu rankšluostėliu, paliekame kilti 15 min.

  6. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  7. Alyvuoges perpjauname išilgai perpus.

  8. Naudodami teptuką 2 duoneles ištepame vienos rūšies aliejumi, kitas dvi – kitos rūšies aliejumi. Norima tvarka išdėliojame alyvuoges ant duonelių. Focaccia duoneles kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min, kol duonelės vos parunda. Skanaus!

  9. Galite kepti ir vieną didelę focaccia duonelę su abiem arba vienu padažu. Jei nenorite storos focaccia, galite tešlą plonai iškočioti ir kepti dideles, plonas focaccia duoneles.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų