Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gaivus ir vasariškas tortas su šviežiomis uogomis
AUTORIUS:
Ernesta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
3 stiklinės kefyro
500 gramų braškių
4 valgomieji šaukštai želatinos
1 vienetas želės (Jūsų mėgstamo skonio, pakelis)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakame iki standžių putų baltymus, kitame inde ištriname trynius su 0,5 stiklinės cukraus, sudedame miltus, pamaišome ir atsargiai sudedame baltymus. Kišame į orkaitę ir kepame, kol pagels- apie 20-30min.
Ištirpiname želatiną ir palaukiame, kol atvės.
Sumaišome kefyrą su cukrumi (cukraus dėti pagal skonį), vaniliniu cukrumi, įpilame atvėsusią želatiną ir visą šią masę supilam ant iškepto biskvito bei įkišame valandai į šaldytuvą.
Kai tortas apstingsta, atsargiai išdėliojame uogas ir, jei tortas dar nepilnai sustingo, kišame vėl į šaldytuvą.
Pasiruošiame želė ir atsivėsiname (aš papildomai į žėlė įdedu dar porą šaukštų želatinos, kad būtų standesnė).
Kai tortas jau sustingsta, atsargiai pilame žėlė ir vėl kišame į šaldytuvą (jei tortas nebus visiškai sustingęs, kefyras susimaišys su želė ir bus negražu).
Jei norite šį tortą pagaminti greitai, tai jį ruoškite be želė sluoksnio, o tiesiog į kefyro masę suberkite uogas ir įkiškite į šaldytuvą - skonis tikrai nesuprastės.
Skanaus.

Gaivus ir vasariškas tortas su šviežiomis uogomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išplakame iki standžių putų baltymus, kitame inde ištriname trynius su 0,5 stiklinės cukraus, sudedame miltus, pamaišome ir atsargiai sudedame baltymus. Kišame į orkaitę ir kepame, kol pagels- apie 20-30min.
Ištirpiname želatiną ir palaukiame, kol atvės.
Sumaišome kefyrą su cukrumi (cukraus dėti pagal skonį), vaniliniu cukrumi, įpilame atvėsusią želatiną ir visą šią masę supilam ant iškepto biskvito bei įkišame valandai į šaldytuvą.
Kai tortas apstingsta, atsargiai išdėliojame uogas ir, jei tortas dar nepilnai sustingo, kišame vėl į šaldytuvą.
Pasiruošiame želė ir atsivėsiname (aš papildomai į žėlė įdedu dar porą šaukštų želatinos, kad būtų standesnė).
Kai tortas jau sustingsta, atsargiai pilame žėlė ir vėl kišame į šaldytuvą (jei tortas nebus visiškai sustingęs, kefyras susimaišys su želė ir bus negražu).
Jei norite šį tortą pagaminti greitai, tai jį ruoškite be želė sluoksnio, o tiesiog į kefyro masę suberkite uogas ir įkiškite į šaldytuvą - skonis tikrai nesuprastės.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ernesta

Komentarai (4)


  • Ernesta 2012-02-06 20:55

    Ypač skanu vasarą kai norisi gaivaus ir neriebaus :) netgi želė ant viršaus nėra būtina..mano šeimynai šitas tortas laabaii patinka :)


  • sonata 2012-02-05 23:44

    jau kepiau sita geri :D mmmm kaip skanu buvo :) aciu uz receptuka :) torto biskvitas labai skanus, tik as vietoj kefyro naudojau jogurta ir vietoj braskiu avietes, bet rezultatas puikus :D


  • Ernesta 2012-02-03 08:02

    Perpjovus bus biskvitas ir balta želė su vaisiais :) želė ir jogurto sluoksnio storis priklausys nuo to, kiek užpilsi :)
    O biskvitas gaunasi apie 1,5cm-2cm


  • sonata 2012-02-01 21:37

    o kur pjuvis? ruosiuosi pagaminti tik laaabai idomu kaip jus prapjautas atrodo :-)


Daugiau receptų