Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gaivus tortas „Serbentinis“
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
100 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai grietinės
700 gramų grietinės (jogurtinė)
4 valgomieji šaukštai želatinos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
300 gramų serbentų
200 gramų želė cukraus „multi“
3 stiklinės sulčių (serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Reikėtų iš vakaro pasiruošti želės maždaug stiklinę iš serbentų sulčių ir želatinos taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Stiklinei sulčių aš ėmiau šaukštą želatinos. Galima pasaldinti. Ją įmaišyti reikės į baltą sluoksnį.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, sudėti tirpintą margariną, grietinę, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir maišant suberti į tešlą.
Iškepti lakštą ir jį atvėsinti.
Mažame vandens kiekyje ištirpinti 3 šaukštus želatinos, pakaitinti, išmaišyti ir palaukti, kol atvės.
Jogurtinę grietinę mikseriu neilgai paplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi. Pamažu įmaišyti želatiną, tik nešiltą. Galiausiai sudėti smulkintos želės gabaliukus ir lengvai pamaišyti.
Torto formoje formuoti tortą. Ant lakšto supilti baltą masę ir įdėti į šaldytuvą. Palaukti, kol sustings.
Želė - cukrus ,,Multi'' labai tinka tortų puošimams. Todėl panaudojau tam ją. 200 g. jos paviriau pusę minutės su 2 stiklinėmis serbentų sulčių.
Kai želė atvėsta, puošti uogomis ir pagaminta žele.

Gaivus tortas „Serbentinis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Reikėtų iš vakaro pasiruošti želės maždaug stiklinę iš serbentų sulčių ir želatinos taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Stiklinei sulčių aš ėmiau šaukštą želatinos. Galima pasaldinti. Ją įmaišyti reikės į baltą sluoksnį.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, sudėti tirpintą margariną, grietinę, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir maišant suberti į tešlą.
Iškepti lakštą ir jį atvėsinti.
Mažame vandens kiekyje ištirpinti 3 šaukštus želatinos, pakaitinti, išmaišyti ir palaukti, kol atvės.
Jogurtinę grietinę mikseriu neilgai paplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi. Pamažu įmaišyti želatiną, tik nešiltą. Galiausiai sudėti smulkintos želės gabaliukus ir lengvai pamaišyti.
Torto formoje formuoti tortą. Ant lakšto supilti baltą masę ir įdėti į šaldytuvą. Palaukti, kol sustings.
Želė - cukrus ,,Multi'' labai tinka tortų puošimams. Todėl panaudojau tam ją. 200 g. jos paviriau pusę minutės su 2 stiklinėmis serbentų sulčių.
Kai želė atvėsta, puošti uogomis ir pagaminta žele.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (2)


  • JOLKIKI 2011-09-23 11:36

    LABAI SKANU^_^ REIKS BUTINAI PASIBANDYTI.SKANUMELIS :super: :super2:


  • sandra 2011-09-08 15:53

    kaip skaniai atrodo,niam niam-))))


Daugiau receptų